Forbud mot organisert dykking i Oslo-området

Som ventet har flere kommuner i dag vedtatt å følge de samme strenge smittevernreglene som i Oslo. Dermed er organisert dykking forbudt i store deler av Oslo-området.

Forbud mot organisert dykking i Oslo-området

KORONAVIRUSForbud mot organisert dykking i Oslo-området

Som ventet har flere kommuner i dag vedtatt å følge de samme strenge smittevernreglene som i Oslo. Dermed er organisert dykking forbudt i store deler av Oslo-området.

  9. november 2020
I løpet av dagen har krisestaben i flere kommuner hatt møte for å vurdere koronatiltakene, og flere har som ventet innført svært strenge tiltak for å stoppe koronasmitten.

Fra før gjelder det forbud mot organisert idrettsaktivitet og fritidsaktiviteter for voksne Oslo, Bergen, Askøy, Øygarden, Alver, Bjørnafjorden, Samnanger, Osterøy, Vaksdal, Drammen, Steinkjer og Stjørdal kommuner.

Her er dagens endringer:

 • Lillestrøm kommune vedtatt de samme retningslinjene som Oslo, og forbyr dermed organisert idrettsaktivitet og fritidsaktiviteter for voksne fra 10. november klokken 16:00.
 • Asker kommune har vedtatt at det fra midnatt 9.november ikke er tillatt å organisere eller delta i organisert trening eller organiserte fritidsaktiviteter for voksne. Reglene gjelder inntil videre.
 • Bærum kommune har vedtatt å innføre samme restriksjoner fra midnatt 9. november 2020 og inntil videre.
 • Lier kommune har i dag 09.11.2020 revidert sine smittevernregler og det er nå ikke tillatt å organisere eller delta i organiserte trenings-, kultur- eller fritidsaktiviteter, hverken for barn og unge eller for voksne. Toppidrett er unntatt. Reglene gjelder til 1. desember 2020.
 • Nordre Follo kommune har vedtatt å slutte seg til de samme reglene som er vedtatt av byrået i Oslo.


Kan bli forbud flere steder

Lørenskog, Nesodden og Frogn kommuner samt kommunene i Mosseregionen vurderer å innføre tilsvarende tiltak for å stoppe smittespredningen. Dette ventes å kunne skje i løpet av kort tid.Forbudet gjelder inntil videre, og betyr at det ikke er lov å organisere eller delta på organisert dykking. Det er uklart om dette også gjelder dykkesentrene – vi venter på svar fra de aktuelle kommunene.

Oppdatert veileder for idrett

Smittevernveilederen for idrett har i dag blitt oppdatert av Helsedirektoratet. Denne finner du her.

– Det betyr at organisert aktivitet i klubbregi for de over 20 år må avlyses i Oslo og de kommunene som har vedtatt tilsvarende restriksjoner, skriver Norges Dykkeforbund på Facebook.
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • Anbefalinger til vinterdykking

  Vintersesongen er i full gang, sikten er strålende og det er duket for flott dykking i ukene fremover. Men da må utstyret være i orden! Her er anbefalingene fra Fue.no.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Gi bort et gavekort på dykkekurs!

  Et dykkesertifikat er en gave man har glede av hele livet. Gi et gavekort på SSI Open Water Diver til en du er glad i! Teorien kan tas på nett, og er derfor en perfekt gave i disse dager.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS