Organisert dykking forbudt i Oslo og Bergen

Koronatiltakene strammes kraftig inn, og det er innført forbud mot fritidsaktiviteter og breddeidrett for voksne i Oslo og Bergen med omegn. Organisert dykking er dermed ikke tillatt de neste ukene.

Organisert dykking forbudt i Oslo og Bergen
Klubbdykking blir satt på pause i tre uker på grunn av koronaviruset.

KORONAVIRUSOrganisert dykking forbudt i Oslo og Bergen

Koronatiltakene strammes kraftig inn, og det er innført forbud mot fritidsaktiviteter og breddeidrett for voksne i Oslo og Bergen med omegn. Organisert dykking er dermed ikke tillatt de neste ukene.

  6. november 2020
Byrådet i Bergen har i dag vedtatt at breddeidrett for de over 20 år skal stanses fram til 23. november. Dette betyr at dykkeklubbene ikke kan arrangere organisert dykking eller andre aktiviteter før 23. november.

Tiltakene trer i kraft fra lørdag 7. november. Sju kommuner rundt Bergen har blitt enige om å samkjøre smitteverntiltakene, og forbudet gjelder derfor også i Askøy, Øygarden, Alver, Bjørnafjorden, Samnanger, Osterøy og Vaksdal.

Steinkjer og Stjørdal kommuner i Trøndelag har også avlyst alle idrettsarrangementer, og dermed er det også her forbudt med organisert dykking. Dette trådte i kraft 2. november.

LES OGSÅ
Siste nytt om dykking og koronaviruset

Omtrent samme regler i Oslo

Også i Oslo er smittetrykket for høyt, og byrådet gjennomfører en sosial nedstenging av byen. Tiltakene varer i tre uker og trer i kraft mandag 9. november.

Oslo Idrettskrets skriver på Facebook at de skjerpede tiltakene betyr at alle særidretter og idrettslag må utsette all aktivitet. Byrådet har lagt ned forbud mot gjennomføring av konkurranser av alle slag.

– Er du i tvil om hva som er lovlig, så la det være. Idrettsklubber oppfordres til å stanse aktiviteten så snart som mulig, heter det fra idrettskretsen.

Vær forsiktige og føre var

Et oppdatert regelverk for Osloidretten skal komme så raskt som praktisk mulig, og vi går ut fra at det samme gjelder i Bergen og eventuelle andre steder i landet.

– Vår anbefaling er at klubbene må holde seg løpende oppdatert over hvilke restriksjoner som gjelder i sin kommune og i sin region. Det er viktig at vi tar inn over oss alvoret i smittesituasjonen. Vi skal ikke tøye grensene, men vil anvende forsiktighetsprinsippet, sier generalsekeretær Stian Olsen i Norges Dykkeforbund.


Halve Diversnight avlyst

Mange av klubbene i områdene som nå rammes av dykkeforbudet hadde planlagt å arrangere Diversnight i morgen kveld.

Flere klubber har allerede avlyst de siste to dagene, og nå blir resten tvunget til å følge etter. Også andre steder i landet har dykkesentre og klubber valgt å avlyse sine arrangementer.

Selv om det ikke eksisterer noe forbud gir flere klubber Dykking har vært i kontakt med uttrykk for at de ønsker å bidra til den nasjonale dugnaden for å begrense smittespredning.


– Det er viktig at Diversnight-arrangementene er i tråd med "Veileder i smittevern for idrett", nasjonale og lokale anbefalinger. Vi oppdaterer vår koronaveileder så snart en ny versjon av veilederen fra helsedirektoratet foreligger, skriver Norges Dykkeforbund på Facebook.

Sjekk din kommune!

Vi har ikke komplett oversikt over situasjonen i alle deler av landet, så her må alle klubber sjekke hvilke lokale regler som gjelder på sin kommunes hjemmesider.

Helseminister Bent Høie har oppfordret kommunene rundt Oslo om å følge hovedstadens tiltak. Drammen kommune har allerede signalisert at de vil gjøre det, ifølge NRK.
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

Norges Dykkeforbund utdanner dykkere etter retningslinjene til CMAS, det internasjonale dykkeforbundet. Utdanningen skjer gjennom dykkeklubbene eller hos autoriserte dykkeskoler. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr også CMAS-kurs.


 

Annonsørinnhold:

 • Anbefalinger til vinterdykking

  Det er vinterkaldt i sjøen og flotte dykkeforhold mange steder. Sørg for å holde deg varm og ha godt med lys – her er anbefalingene fra Fue.no.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS