15 klubber stiftet Skagerak Dykkekrets

Etter at mange dykkekretser har blitt nedlagt de siste årene går 15 dykkeklubber i tidligere Buskerud, Vestfold og Telemark nå mot strømmen og oppretter en ny krets.

15 klubber stiftet Skagerak Dykkekrets
Foto: Skagerrak Dykkekrets

KLUBBNYTT



15 klubber stiftet Skagerak Dykkekrets

Etter at mange dykkekretser har blitt nedlagt de siste årene går 15 dykkeklubber i tidligere Buskerud, Vestfold og Telemark nå mot strømmen og oppretter en ny krets.

  1. oktober 2020
Dykkeklubbene mellom Kragerø, Drammen og Kongsberg får dermed et nytt, regionalt organ som kan bedre samarbeidet og gi mange fordeler.

– Vi skal jobbe sammen med fokus på aktivitet, utdanning og ressursdeling. Vi har masse energi og stor entusiasme for prosjektet, forteller kretsleder og initiativtaker Gunnar Horn, som også er leder i Sandefjord Dykkerklubb.

Vil skape engasjement og aktivitet

– Hovedmålet er å få til et bredt samarbeid mellom klubbene i regionen, og kunne skape aktiviteter som er større enn det hver enkelt klubb klarer på egen hånd, sier Horn.

Skagerrak Dykkekrets

Skagerak Dykkekrets vil være et organ for sportsdykking, teknisk dykking, fridykking og apnea i regionen, og har som mål å bygge broer mellom de forskjellige grenene og få dem til å vokse i fellesskap.

Sandefjord Dykkerklubb

Skagerak Dykkekrets vil jobbe for å skape aktivitet og ressursdeling på tvers av klubbgrensene. Foto: Sandefjord Dykkerklubb/Facebook.


Kurssamarbeid og ressursdeling

– Vi vil også ha fokus på kurs og utdanning, og ser at kretsen kan fungere som bindeledd mellom klubber og dykkeskoler. Med strengere lovkrav trengs det flere instruktører, og her kan kretsen bidra slik at man kan dele på ressursene, sier Horn.

Han forteller også at arbeidet med å skaffe midler til strandrydding, fjerning av spøkelsesteiner og annet miljøarbeid kan bli enklere dersom kretsen søker midler i stedet for at hver enkelt klubb skal gjøre dette.

– Midler som kommer inn til kretsen kan brukes til innkjøp av mobil kompressor, elevsett med kursutstyr og liknende. Dette kan lånes ut til klubbene slik at ikke alle behøver å kjøpe inn sitt eget, sier han.


Gunnar Horn

Gunnar Horn er valgt til leder i nystartede Skargerak Dykkekrets. Han er også leder i Sandefjord Dykkerklubb.


Også politisk viktig

Dykkekretsene har rett til å ha med en representant på Dykketinget, som er Norges Dykkeforbunds høyeste myndighet. I år holdes tinget i Tromsø den 17.–18. oktober.

Lederne i dykkekretsene blir også innkalt til det såkalte Ledermøtet, som avholdes av forbundet de årene det ikke er dykketing.

Kretsene kan være et godt samarbeidsorgan for dykkeklubbene i en region, og kan bidra til å holde kurs, ryddeaksjoner og arrangementer, eller tiltak for å fremme dykkesporten i regionen på messer, bydager og liknende.

– Sammen står vi sterkere heter det jo, og vi håper dette blir et godt eksempel på det, avslutter Horn.



ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Ta PADI Open Water i Halden

    Hvis vil begynne å dykke, så er det første skrittet å ta et PADI Open Water grunnkurs. Hos Halden Dykkersenter kan du lære å nyte verden under vann neste uke!

ANNONSE:

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Gratis grunnkurs i fridykking

    Vil du begynne med fridykking, men har ikke fått tatt kurs? Kanskje du har kjøpt en utstyrspakke? Nå kan du lære det viktigste og få svar på dine spørsmål hos Frivannsliv.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS