Korshamn Rorbuer satser på dykking igjen

De som er glade i Sørlandet får et nytt, godt alternativ når dykketuren skal planlegges. Korshamn Rorbuer har ny daglig leder som har fått i gang dykketilbudet på senteret.

Korshamn Rorbuer satser på dykking igjen
Foto: Korshamn Rorbuer

BRANSJENYTT

DYKKETURERKorshamn Rorbuer satser på dykking igjen

De som er glade i Sørlandet får et nytt, godt alternativ når dykketuren skal planlegges. Korshamn Rorbuer har ny daglig leder som har fått i gang dykketilbudet på senteret.

  2. september 2020
– I Korshamn ligger dykkerperlene rett utenfor rorbudøren. Mulighetene for dykking er helt fantastiske her nede, og opplevelsene er noe de fleste ikke glemmer med det første. Beliggenheten er ypperlig med havet rett ut, forteller en entusiastisk daglig leder Åse Jorunn Kokaas.

Hun har vært ansatt for å ta seg av driften på Korshamn Rorbuer siden 1. juli, og forteller at senteret etter 10 års pause igjen skal satse på dykking og vil oppgradere tilbudet fremover.

– Vi har per i dag en liten kompressor, men en stor vil være på plass snart. Vi har eget skyllerom til drakter og utstyr, og et eget tørkerom kommer også, sier Kokaas.Foto: Nils Aukan


Egen dykkemanual

Korshamn Rorbuer tilbyr en unik dykkemanual med nøyaktige beskrivelser av dykkestedene i området. Her kan man dykke i sund og tareskog, og gjøre både veggdykk og stranddykk. Det er også flere vrak i området, og man kan dykke på gamle kanoner.

– Man kan leie båt og dykke på egen hånd, eller vi kan ordne med en lokal skipper som kjører dykkerne dit de vil. Det er ikke langt til dykkeplassene, forteller Kokaas.

Hun legger til at nye nettsider med større fokus på dykking vil bli lagt ut om ikke lenge.

Flotte fasiliteter med høy kvalitet

Innlosjeringen skjer i nyoppussede, moderne rorbuer på bryggekanten, og den flotte beliggenheten er helt unik. Det ligger en lokal pub og en nærbutikk like rundt hjørnet, og Lyngdal er bare 20 minutter unna.

Korshamn byr også på flotte muligheter for å fiske, bade, stupe, fridykke eller bare nyte den vakre naturen på Sørlandet. Barn er hjertelig velkommen, og senteret har redningsvester til gratis utlån.

Vi ønsker Korshamn Rorbuer tilbake som annonsør i bransjeregisteret under «Dykkeferie i Norge». Du kan lese mer om senteret på www.korshamn.com.

Slik finner du veien:

Korshamn ligger like vest for Lindesnes, omtrent så langt sør i Norge som det er mulig å komme. Med bil (E18/E39) tar det fem timer fra Oslo, og bare to og en halv time fra Stavanger.

Les også disse sakene:
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

IANTD tilbyr opplæring på alle nivåer fra nybegynner til avansert teknisk nivå. Organisasjonen var først ute med forskjellige kurs i teknisk dykking på 90-tallet. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr IANTD-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Legg dykketuren til Flåm og D/S Begonia

  Et nydelig vinterdykk på vraket av D/S Begonia kombinert med unike smaksopplevelser på Ægir Bryggeri i Flåm kan bli virkelighet når Flåmsbrygga Hotell tilbyr turer til vraket. Perfekt for dykkeklubber!

ANNONSE:

ANNONSE:

ANNONSE

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!

ANNONSE:

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS