Kamskjellene i Øygarden er friskmeldt
Etter to uker med algegift i nærheten av faregrensen, sier Mattilsynet nå at kamskjellene i Øygarden utenfor Bergen igjen er trygge å spise. Bon appétit!
Nå er det ikke lenger algegift i kamskjellene utenfor Bergen.
KAMSKJELL
Kamskjellene i Øygarden er friskmeldt
Etter to uker med algegift i nærheten av faregrensen, sier Mattilsynet nå at kamskjellene i Øygarden utenfor Bergen igjen er trygge å spise. Bon appétit!
Husk på at minstemålet for kamskjell er 10 centimeter. Det er heller ikke lurt å plukke alle skjellene man finner i et område. Hvis man lar omtrent en tredjedel av dem være i fred, vil det komme flere skjell opp fra dypere vann.
Smaker fantastisk i pannen
På nettstedet Godt.no skriver kokk Lise Finckenhagen at kamskjell er nydelig luksus. De er best når de er ferske, og man må passe på tiden når man tilbereder dem. De skal bare ha et kort opphold i pannen.
Smaker fantastisk i pannen
På nettstedet Godt.no skriver kokk Lise Finckenhagen at kamskjell er nydelig luksus. De er best når de er ferske, og man må passe på tiden når man tilbereder dem. De skal bare ha et kort opphold i pannen.
Den kjente TV-kokken byr på en deilig oppskrift på stekte kamskjell med hvitløk- og sitronsmør. Med hakket persille og et dryss chili får skjellene en fantastisk smak – du finner den her.
Her er noen linker for deg som vil vite mer om skjell:
- Blåskjellvarsel for andre skjell?
- Trygt å spise stillehavsøsters?
- Hvorfor bør ikke blåskjell fryses?
- Mindre algegift på dypt vann?