Slik lager du blåskjell på enkleste måte

Er du glad i blåskjell, men usikker på hvordan du tilbereder dem? Det er så enkelt at alle kan klare det! Arne Duinker fra Havforskningsinstituttet viser deg hvordan i denne videoen.

Slik lager du blåskjell på enkleste måte
Foto: RitaE/Pixabay.com

GOURMET

BLÅSKJELL



Slik lager du blåskjell på enkleste måte

Er du glad i blåskjell, men usikker på hvordan du tilbereder dem? Det er så enkelt at alle kan klare det! Arne Duinker fra Havforskningsinstituttet viser deg hvordan i denne videoen.

  20. august 2020
Havforsker og matnerd Arne Duinker fra Havforskningsinstituttet er viden kjent for sin lidenskap for mat fra fjæra. Han er naturligvis også glad i blåskjell, og har en enkel oppskrift som gir perfekte skjell på bare fire minutter.

– Det er mange som tror det er vanskelig, men det er det ikke. Bare hiv dem i en gryte med hvitløk og olje og sett platen på fullt. Hemmeligheten er å la dem koke opp tre ganger, sier Arne Duinker.

Dette trenger du:

  • Blåskjell (1/2 til 1 kilo pr. person)
  • Sitron, hvitløk og olivenolje
  • Litt brød, eventuelt aioli


Noen liker å krydre blåskjellene med for eksempel persille, selleri eller løk eller vårløk, og mange bruker hvitvin i stedet for olje. Det finnes tusen varianter, så det er bare å lære seg grunnoppskriften og prøve seg frem!

Slik gjør du det:



Video: Havforskningsinstituttet/YouTube


Husk å sjekke blåskjellvarselet

Mattilsynet sjekker kvaliteten på blåskjellene ved 35 målestasjoner langs kysten fra mars til slutten av oktober, og publiserer et nytt blåskjellvarsel hver fredag. Det anbefales å sjekke dette før man plukker skjell.

Du kan også laste ned blåskjellvarselet som en app, både for iOS og på Android.

Her er noen linker for deg som vil vite mer om skjell:



Velger du å kjøpe et nett med blåskjell på butikken er det greit å vite at disse naturligvis alltid er sjekket for algegifter og kan spises uten risiko. Bon appétit!


ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

  • Faste tirsdagdykk hos ProDykk

    Har du lyst til å dykke litt oftere, men mangler buddy? Eller har du akkurat tatt kurs og vil komme i gang med dykkingen? ProDykk på Nesodden arrangerer dykking hver tirsdag.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

  • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
  • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
  • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
  • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
  • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
  • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
  • DYKKEREISE: Ponza i Italia
  • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
  • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Anbefalinger til vinterdykking

    Vintersesongen er i full gang, sikten er strålende og det er duket for flott dykking i ukene fremover. Men da må utstyret være i orden! Her er anbefalingene fra Fue.no.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS