Nye regler gjelder også uv-jakt
Fra nyttår innføres nye og strengere regler for turistfiske. Det er kun lov å ta med fangst fra en registrert turistfiskebedrift, og den nye forskriften vil gjelde for dykkesentre og klubber som driver med undervannsjakt.
Nye regler gjelder også uv-jakt
Uv-jakt omfattes av den nye forskriften om turistfiske. Illustrasjonsfoto.
UV-JAKT

Nye regler gjelder også uv-jakt
Fra nyttår innføres nye og strengere regler for turistfiske. Det er kun lov å ta med fangst fra en registrert turistfiskebedrift, og den nye forskriften vil gjelde for dykkesentre og klubber som driver med undervannsjakt.
  11. juli 2020
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
– Fra 1. januar 2021 vil det bare være mulig å ta med fisk ut av landet dersom du har fisket og oppholdt deg ved en turistfiskebedrift som er oppført i registeret over turistfiskebedrifter, skriver Fiskeridirektoratet.

Det nye regelverket omfatter også undervannsjakt, siden loven ikke skiller på hvilket redskap som brukes eller om fangsten forgår over eller under vann.

Innstramminger rammer uv-jakt


– Undervannsjakt med kniv eller harpun faller inn under definisjonen «sportsfiske med handreiskapar», jf. havressursloven § 22, opplyste Trond Ottemo i Fiskeridirektoratet til Dykking i januar.

Dykkesentre som har utenlandske undervannsjegere som gjester må derfor registrere seg som turistfiskebedrift hvis gjestene skal kunne ta med fangsten hjem lovlig fra nyttår av.

LES OGSÅ
Fem nye rekorder i UV-jakt i 2019


Alternativet er at fangsten spises eller gis bort – den skal selvsagt ikke kastes. Les den nye forskriften her.

Utenlandske undervannsjegere som dykker med en klubb i Norge har heller ikke lov til å ta med fangsten hjem, med mindre klubben kvalifiserer til å registrere seg som turistfiskebedrift og velger å gjøre dette.

Turister har tatt over en million fisk


Kvoten som kan utføres blir redusert til 18 kilo fisk eller fiskevarer, inkludert ferdiglagde fiskeprodukter og filet. Man kan ta med seg denne kvoten inntil to ganger i løpet av kalenderåret.

I tillegg til kvoten kan man ta med fisk eller fiskevarer som er kjøpt av en registrert næringsdrivende i Norge, dersom dette kan dokumenteres. Dette skriver Fiskeridirektoratet på sine nettsider.

 
Annonse:


Den viktigste endringen er at man kun kan ta med seg fisk ut av landet dersom man har fisket hos og oppholdt seg på en registrert turistfiskevirksomhet.

– Dette håper jeg kan være med på å styrke den seriøse delen av næringen, sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen i en pressemelding.



ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Begynne å dykke - eller ta et videregående kurs?

 

Global Underwater Explorers tilbyr kurs for nybegynnere, erfarne dykkere og tekniske kurs for dyp dykking, grottedykking og dykking med rebreather. GUEs mål er å utvikle dine ferdigheter, effektive prosedyrer for problemløsning og gjøre deg til en bedre dykker.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Ta dykkelappen hos OFDS neste uke

    Dykking er en kjempespennende aktivitet, og ingenting gjør ferien bedre enn å ha et dykkesertifikat i baklommen. Oslofjorden Dykkesenter holder kurs neste uke.

ANNONSE:

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Ta PADI Open Water i Halden i mai

    Hvis vil begynne å dykke, så er det første skrittet å ta et PADI Open Water grunnkurs. Hos Halden Dykkersenter kan du lære å nyte verden under vann i løpet av noen dager!
Siste videoer:
Annonse:
Annonse:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2024 Forlaget Dykking AS