Egypt forbereder seg på gjenåpning

Egypt forbereder gjenåpningen av turistindustrien etter COVID-19, og åpnet for innenlands turisme fra 1. juni. Det foreligger imidlertid ingen dato for når turister igjen kan besøke Rødehavet.

Egypt forbereder seg på gjenåpning
Foto: Coral Sea Holiday Resort, Sharm el Sheikh

DYKKEREISER

KORONAVIRUSEgypt forbereder seg på gjenåpning

Egypt forbereder gjenåpningen av turistindustrien etter COVID-19, og åpnet for innenlands turisme fra 1. juni. Det foreligger imidlertid ingen dato for når turister igjen kan besøke Rødehavet.

  7. juni 2020
Turisme og fritidsreiser har vært forbudt i Egypt de siste to månedene på grunn av koronapandemien. Fra 1. juni fikk hotellene lov å åpne igjen med inntil 50% kapasitet, skriver Arab News.

For et par uker siden sa turistminister Khaled al-Anany at utenlandske turister kunne få komme «snart», men siden da har smittesituasjonen i landet utviklet seg svært negativt. Egypt har nå over 32 000 smittede og 1 200 døde.

Retningslinjer for guider og instruktører

I påvente av åpningen for turisme har Chamber of Diving and Watersports (CDWS) offentliggjort retningslinjer som gjelder for dykkere, guider og instruktører.

CDWS understreker at de venter på offisielle retningslinjer for hvordan gjenåpningen av dykketurismen skal foregå, og inntil disse foreligger er det forbudt å drive dykkevirksomhet både fra land og fra båt.

Rødehavet

Mange gleder seg til å reise til Egypt for å dykke igjen, men forløpig er det tomt på de fantastiske korallrevene i Rødehavet.


Må gjennom full sjekk

Dykkeguider og instruktører som har testet positivt for COVID-19, men har vært asymptomatiske må vente én måned før de kan søke om medisinsk klarering og komme seg i vannet igjen.

Alle som har vært smittet med symptomer, hatt hjerte- eller lungeproblemer i forbindelse med COVID-19 eller vært i kontakt med smittede og syke må vente i hele tre måneder. De må i tillegg gjennom en full sjekk av hjerte- og lungefunksjon før de kan klareres for dykking.

Fortsatt uklart når turistene kan komme

På grunn av økningen i smittetilfeller de siste to ukene har det ikke kommet noen dato for når Egypt åpner for utenlandske turister. Det er uklart når dette vil skje.

Turistindustrien i Egypt sysselsetter mer enn 13 millioner mennesker, og økonomien har kollapset fullstendig i den svært viktige sektoren som innbringer rundt 100 milliarder kroner årlig.

ANNONSE:

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

ANNONSE

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

  • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
  • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
  • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
  • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
  • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
  • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
  • DYKKEREISE: Ponza i Italia
  • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
  • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!

ANNONSE:

ANNONSE:

logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS