Nye reiseråd både positivt og negativt for dykkebransjen

Det er nå åpnet for ferie- og fritidsreiser i Norge, men reiserådet til utlandet forlenges frem til 20. august. Det samme gjelder innreiseforbudet, kommer det frem i en pressemelding fra Regjeringen.


BRANSJENYTT

KORONAVIRUSNye reiseråd både positivt og negativt for dykkebransjen

Det er nå åpnet for ferie- og fritidsreiser i Norge, men reiserådet til utlandet forlenges frem til 20. august. Det samme gjelder innreiseforbudet, kommer det frem i en pressemelding fra Regjeringen.

  16. mai 2020
– Jeg vil anbefale folk å planlegge for Norgesferie i sommer. Du har lov til å dra på ferie hvor du vil i landet, og kanskje er det i år du skal oppdage en del av Norge du ikke har sett før – på biltur, til fots, med båt, tog eller fly, sier statsminister Erna Solberg.

Du kan reise på ferie- og fritidsreiser så lenge du unngår å spre smitte.

Det betyr at du ikke skal reise når du er syk eller i hjemmekarantene, at du skal ivareta god hygiene og holde minst én meters avstand til andre enn dine nærmeste. De nye rådene gjelder fra 15. mai.

Dette betyr at det er fritt frem for dykkeferie i Norge, så det er bare å sjekke Dykkings bransjeregister og finne et fint sted å reise for å oppleve norsk undervannsnatur.Reiserådet forlenges til 20. august

Til tross for forsiktig oppmyking av smitteverntiltak i flere land er det fortsatt vanskelig å være på reise, også i Europa.

Reiserestriksjoner i og mellom land, karantenebestemmelser, smitteverntiltak, og svært få flyavganger, som i tillegg blir hyppig kansellert skaper fortsatt utfordringer for reisende norske borgere.

– Reiserådet vil gjelde til 20. august, men kan bli justert. Innen 15. juni vil det bli vurdert å endre reiserådene til Norden. Innen 20. juli vil det vurderes å endre reiserådene for enkelte andre nærliggende europeiske land, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide.

Innreiseforbud

I utgangspunktet må reisende regne med at innreiseforbudet til Norge vil gjelde frem til 20. august, men regjeringen vil vurdere om det kan gjøres flere unntak.

Innen 15. juni vil det bli vurdert å åpne for fritidsreisende fra Norden. Innen 20. juli vil det vurderes å åpne for enkelte andre nærliggende europeiske land.

For dykkebransjen betyr dette at det forløpig ikke er mulig å ta imot gjester fra utlandet, siden de må i karantene ved innreise.Kilde: Regjeringen.no
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

Norges Dykkeforbund utdanner dykkere etter retningslinjene til CMAS, det internasjonale dykkeforbundet. Utdanningen skjer gjennom dykkeklubbene eller hos autoriserte dykkeskoler. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr også CMAS-kurs.


 

Annonsørinnhold:

 • Anbefalinger til vinterdykking

  Det er vinterkaldt i sjøen og flotte dykkeforhold mange steder. Sørg for å holde deg varm og ha godt med lys – her er anbefalingene fra Fue.no.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS