Deler ut 50 millioner til sommeraktiviteter

Gjensidigestiftelsen vil at barn og unge skal ha noe å glede seg til i sommer, og deler derfor ut 50 millioner kroner til små og store organisasjoner over hele landet.

Deler ut 50 millioner til sommeraktiviteter

NYHETER

KORONAVIRUSDeler ut 50 millioner til sommeraktiviteter

Gjensidigestiftelsen vil at barn og unge skal ha noe å glede seg til i sommer, og deler derfor ut 50 millioner kroner til små og store organisasjoner over hele landet.

  15. mai 2020
Alle har hatt en annerledes vår i år. Mange barn og unge har lengtet etter å ha det gøy sammen med venner. Noen har færre muligheter enn andre til å reise bort og oppleve nye ting denne sommeren.

Derfor deler Gjensidigestiftelsen nå ut 50 millioner kroner til lystbetonte aktiviteter og mestringsopplevelser for barn og ungdom.

Søknadsfrist 1. juni 2020

– Vi vil at alle skal ha noe å glede seg til i sommer, spesielt barn og unge, sier administrerende direktør i Gjensidigestiftelsen Unn Dehlen.

Hun håper på mange henvendelser søknader selv om det bare er to uker til søknadsfristen.

Midlene skal komme raskt

Målet er at aktivitetene skal komme i gang så snart som mulig, og utbetaling av pengene skal derfor skje i løpet av få dager, lover Gjensidigestiftelsen.Fridykking og snorkling er en spennende og flott sommeraktivitet for barn og unge.


Her gjelder det for dykkeklubber, dykkesentre og andre å være kreative og komme opp med gode idéer som kan få støtte. Søknadsprosessen er enkel og gjøres på Gjensidigestiftelses hjemmesider.

Alle som fyller kriteriene kan søke:

 • Organisasjoner som er registrert i Frivillighetsregisteret og enkelte ikke-kommersielle virksomheter
 • Målgruppen for tiltaket må være barn og unge
 • Tiltaket må være åpent og inkluderende
 • Prosjektet må gjennomføres i Norge


På Gjensidigestiftelses hjemmesider finner man mer informasjon om hvem som kan søke støtte, og hvilke kriterier som gjelder for sommerutlysningen.

Vi oppfordrer alle som kan til å søke, og regner med at gode sommeropplevelser og tiltak hvor unge engasjeres i meningsfylte aktiviteter knyttet til hav, sjø, dykking og fridykking burde kvalifisere i rikt monn.Gjensidigestiftelsen gir støtte til meningsfylte sommeropplevelser for barn og unge. Mulighetene er mange – her er det bare å være kreativ!


Midler til digitale møteplasser

Det er stor etterspørsel etter digitale møteplasser på grunn av koronasituasjonen, og dette vil sannsynligvis fortsette også når myndighetene nå letter på restriksjonene.

– Gjensidigestiftelsen ønsker derfor også søknader om inkluderende digitale møteplasser, sier Dehlen.

Flere støtteordninger i 2020

Vanligvis har Gjensidigestiftelsen søknadsfrist 15. september, men på grunn av koronasituasjonen blir det flere utslysninger i 2020. Her lønner det seg altså å følge med.

– Utlysningene blir mer målrettet enn tidligere år, med ulike temaer. Vi håper at frivillige lag og foreninger over hele Norge vil gripe sjansen og søke om midler til gjennomføring av tiltak, avslutter Dehlen.


ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

Scuba Schools International tilbyr kurs fra begynnernivå til instruktør. De har også et bredt utvalg av emnekurs og videregående kurs som rebreatherdykking og extended range. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr SSI-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Bli en bedre dykker hos Nemo i Bergen

  Rescue Diver er kanskje det viktigste kurset på PADI-stigen, og lærer deg førstehjelp og hvordan skal håndtere en ulykke. Nå har du sjansen til å bli en tryggere dykker i Bergen.

ANNONSE:

ANNONSE

ANNONSE

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS