Fortsatt ingen åpning for dykketurisme
Regjeringens nye retningslinjer åpner for at flere EØS-borgere kan komme til Norge, men kravet om 14 dagers karantene gjør at dykketurismen fortsatt står på vent.
Fortsatt ingen åpning for dykketurisme
KORONAVIRUS

Fortsatt ingen åpning for dykketurisme
Regjeringens nye retningslinjer åpner for at flere EØS-borgere kan komme til Norge, men kravet om 14 dagers karantene gjør at dykketurismen fortsatt står på vent.
  13. mai 2020
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
– Jeg er glad for å kunne annonsere at vi nå har vedtatt ytterligere oppmykninger i bortvisningsforskriften, sa justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) på dagens pressekonferanse.

Endringene gav imidlertid ingen positive svar for dykkeresortene – oppmykningen gjelder sesongarbeidere i landbruket, familier bosatt innenfor EØS-området og EØS-borgere med fritidseiendom eller arbeid i Norge.

Kravet om 14 dagers karantene ved innreise gjelder imidlertid fortsatt, og umuliggjør i praksis turisme. Sesongen har så langt blitt fullstendig ødelagt av koronapandemien, og usikkerheten rundt når grensen åpnes igjen gjør at turistene foreløpig uteblir.



Det kan bli lenge til vi ser utenlandske dykketurister i Norge, om ikke karantenereglene endres.


Kan bli forlenget til 15. august

Dagbladet har tidligere meldt at justisdepartementet har varslet EU om at de kan komme til å forlenge grensekontrollen i Norge til 15. august. Det er imidlertid ikke vedtatt at det blir forlenget grensekontroll, og dagens regler gjelder til 15. mai.

Hvis grensekontrollen forlenges til 15. august med fortsatt krav om 14 dagers karantene ved innreise betyr det at det ikke blir noen dykketurisme til Norge før til høsten.



Norsk deltakelse på Dykmässan i Göteborg i slutten av august kan bli vanskelig – i verste fall umulig.


Dykmässan kan stå i fare – igjen

Dykmässan i Göteborg ble flyttet fra midten av mars på grunn av koronapandemien, og skal etter planen arrangeres i helgen 22.–23. august.

Hvis grensekontrollen forlenges og kravet om 14 dagers karantene fortsatt gjelder skaper det problemer for norsk deltakelse.

Utstillerne må i så fall belage seg på å holde dykkesenteret stengt frem til søndag 6. september, og går dermed glipp av sårt tiltrengte inntekter.

LES OGSÅ
Dykmässan flyttes til slutten av august


Det er imidlertid fortsatt for tidlig å si noe om hvordan smittevernreglene vil set ut i slutten av august. Det er mange forhold som spiller inn, og mye vil avhenge av smittesituasjonen i Sverige.

Dykkeferie i Europa kan bli mulig

EU-kommisjonen la i dag frem et sterkt ønske om at grensene skal åpnes i Europa, slik at ikke hele turistsesongen går i vasken. Dette kan åpne for at nordmenn kan reise på dykkeferie – men man må være forberedt på å gå i karantene når man kommer hjem.

Flere land kan komme til å åpne grensene fra 15. juni, mens Hellas vil åpne for turisme fra 1. juli. Flytrafikken vil også i stor grad avgjøre hvordan sommeren blir seende ut i forhold til dykkereiser – både inn og ut av landet.




ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Begynne å dykke - eller ta et videregående kurs?

 

IANTD tilbyr opplæring på alle nivåer fra nybegynner til avansert teknisk nivå. Organisasjonen var først ute med forskjellige kurs i teknisk dykking på 90-tallet. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr IANTD-kurs.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Rabatt på O2, helium og argon

    Norges Dykkeforbunds avtale med Nippon Gases gir medlemsklubbene og dykkeskoler med avtale rabatt på pustegasser og leie av flasker.

ANNONSE:

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Vraksafari på Gulen Dykkesenter

    Drømmer du om å oppleve store vrak fra andre verdenskrig? I området ved munningen av Sognefjorden ligger det mye spennende – ikke gå glipp av muligheten i år!
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS