10 nyttige gjøremål i julen
Julefreden har senket seg, og det er gode muligheter for å ta et romjulsdykk. Har du ikke har lagt noen store planer for romjulen? Da finner du noen gode tips her!
10 nyttige gjøremål i julen
Foto: Pxhere.com
DYKKETIPS

10 nyttige gjøremål i julen
Julefreden har senket seg, og det er gode muligheter for å ta et romjulsdykk. Har du ikke har lagt noen store planer for romjulen? Da finner du noen gode tips her!
  28. desember 2023
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
De fleste av oss har en lang liste med små og store ting som burde vært gjort, skulle vært gjort eller kunne vært gjort.

Her er 10 tips til nyttige gjøremål i romjulen:

Sjekk at utstyret er i orden


Når du går gjennom utstyret finner du kanskje noe som må fikses. Virker inflatoren som den skal? Har du noen D-ringer du vil flytte på?

Glidelåsen på tørrdrakten er alltid glad for litt voks, og det er mange andre småting du kan fikse selv.

Gi glidelåsen litt kjærlighet


Se en dokumentar


Det er fullt av spennende dokumentarer og naturprogrammer å finne på nettet – og vi har samlet en håndfull på våre hjemmesider.

Ta deg tid til å slappe av med en dokumentar om dykking, vrak eller livet i havet.

Rydd i dykkeboden


De fleste dykkere har en bod eller en krok i kjelleren eller garasjen hvor dykkerutstyret holder hus. Skulle det ikke vært ryddet litt?

Ofte er det slik – og bruker du en time eller to er alt klart til neste dykk. Romjulen er rolig for de fleste, og er en fin anledning til å få det unna.

Hvem er disse froskemennene?


Bestill det du trenger på nett


Når du rydder eller går gjennom utstyret oppdager du kanskje at det er noe som mangler eller har gått i stykker.

Da kan du bruke en time på å sjekke utvalget i de norske nettbutikkene og bestille det du trenger – aller helst hos ditt lokale dykkesenter.

Rediger bilder eller video


Hvis du holder på med undervannsfoto eller video, har du sikkert en liten backlog du kan gå igjennom. Hvem har ikke det?

Hvis alt er ferdig redigert kan du slette unna det du ikke trenger og få litt ledig plass på harddisken, eller ta en backup.

Ta et onlinekurs


Hvis du har litt tid til overs er det ikke noe som er bedre enn å bruke den til å lære noe nytt. Skaff deg et nytt sertifikat i julen!

I våre dager kan man ta teorien til de fleste dykkekurs som eLearning, og noen – som for eksempel nitrox – krever ikke engang dykking.

Les mer om vrak og historie


Langs Norskekysten finnes det utrolig mange spennende vrak, og på Dykking.no finner du en lang rekke saker om vrak og historie.

Ta en kikk – kanskje finner du et vrak eller to du ikke har dykket på? Det er bare å begynne planleggingen for neste år!

Unikt vrakdykk: Ferndale og Parat


Før inn dykkene i loggen


Det er kanskje ikke så mange som fører dykkelogg på gamlemåten lenger, med en bok med en side for hvert dykk.

Kanskje har du en app eller en online loggbok? Uansett er det vel anvendt tid å føre den à jour, det får du glede av i fremtiden.

Avtal et dykk!


Ring en kompis eller sjekk med klubben hva som er planlagt i romjulen og nyttårshelgen, eller hør med ditt lokale dykkesenter.

Det er viktig å sette av tid til å komme seg i vannet, og har du en avtale om et spennende dykk er det bare å begynne å glede seg!

12 tips til dykkeferie i Norge


Planlegg neste dykkeferie


Som de fleste andre dykkere har du sikkert en lang liste med steder du gjerne vil dykke, og det er bare å begynne planleggingen.

Det finnes mange spennende dykkemål rundt omkring i verden, og de noske dykkesentrene har også fantastisk dykking på menyen.Hvis du ikke allerede hadde lagt planer for julen håper vi at denne listen gir deg litt inspirasjon og virketrang.

Det beste er naturligvis å komme seg i vannet, men passer det ikke er det alltid noe annet som trenges å gjøres. Ha en fin jul!ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

Scuba Schools International tilbyr kurs fra begynnernivå til instruktør. De har også et bredt utvalg av emnekurs og videregående kurs som rebreatherdykking og extended range. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr SSI-kurs.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Hold varmen når du dykker

    Det er vinterkaldt i sjøen og viktig å sørge for å holde seg skikkelig varm. Det kan du gjøre med Santi elektriske varmesystemer fra Fue.no.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • GPS AS holder kurs i trykkprøving

    Trykkprøving av dykkeflasker er helt nødvendig og skal gjøres med faste intervaller. Nå kan du lære hvordan det gjøres hos Gass og Pusteservice i Drøbak.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS