Blir makrelltaco sommerens store slager?

Sjømatrådet vant nylig en gjev reklamepris for norsk sjømat i Japan. Reklamen for makrelltaco var ett av bidragene som falt spesielt godt i smak hos juryen.

GOURMET

   

VIDEOBlir makrelltaco sommerens store slager?

Sjømatrådet vant nylig en gjev reklamepris for norsk sjømat i Japan. Reklamen for makrelltaco var ett av bidragene som falt spesielt godt i smak hos juryen.

  1. mai 2020
Den prestisjetunge prisen for «Outstanding Performance Award» deles ut hvert år under Fuji Sankei Group Advertising Awards i Japan, og i år stod Sjømatrådet på pallen sammen med store navn som Panasonic, Toyota og Coca-Cola.

Årsaken var en reklame for makrelltaco, som viser hvordan man kan bytte ut kjøttdeigen med lekker, norsk lettsaltet makrell. Makrell er en svært populær fiskeart i Japan, og taco er i ferd med å få inpass hos japanerne.

Slik lager du delikatessen:Video: Norges Sjømatråd/YouTube


Makrellkonsumet i japan er stadig økende, og er den fisken flest japanere sier de ønsker å spise mer av. Spisesteder med makrell på menyen dukker opp som paddehatter, og takeaway- og lunsjmakrell i form av sandwicher eller taiwanske «gua boa»-varianter er populært.

Trendy og sunn ferdigmat

– Makrell er slett trendy i Japan, og de setter spesielt stor pris på den norske makrellen fordi den er stor og har et fettinnhold som gjør den ekstra næringsrik, forteller Sjømatrådets fiskeriutsending Gunvar L. Wie.

Til og med 7-Eleven i Japan tilbyr kundene et raskt måltid av ferdigmarinert makrell. Kanskje dette blir sommerens store slager her hjemme? Det eneste problemet er at den er så vanskelig å fange når man dykker... Men det er jo lov å slenge ut en hekle mellom dykkene!


ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • Klubbtilbud på båtførerprøven

  – Medlemmene i dykkeklubber tilsluttet Norges Dykkeforbund kan ta kurset som leder til båtførerprøven til halv pris, forteller generalsekretær Stian Olsen.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Gratis webinar om nattdykking

  Vil du komme i gang med nattdykking eller lære mer om emnet? Frivannsliv holder gratis webinar og forteller om anbefalt utstyr, ulike lyktmodeller, nattjakt og mye mer.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS