Nemo Classic Diving fyller 25 år
BRANSJENYTT

Nemo Classic Diving fyller 25 år
– Dette skal vi feire skikkelig sammen med kunder og elever når hverdagen er tilbake til normalen. Koronaen setter en stopper for festen, men litt feiring blir det likevel med 25% rabatt på alle Nemo-produkter, sier daglig leder Eivind Kjellevold.

Nemo Classic Diving fyller 25 år

– Dette skal vi feire skikkelig sammen med kunder og elever når hverdagen er tilbake til normalen. Koronaen setter en stopper for festen, men litt feiring blir det likevel med 25% rabatt på alle Nemo-produkter, sier daglig leder Eivind Kjellevold.

  25. april 2020
☒   ANNONSE:
Nemo har i alle år vært drevet av Eivind Kjellevold og Per Amundsen, selv om det har vært flere aktører på eiersiden.

Per har pensjonert seg og bor i utlandet, men Eivind er fortsatt å treffe i butikken eller på kontoret til de utroligste tider på døgnet.Der det hele startet i 1995 – i Grimstadvegen 93 på brygga i Søreidgrend. Foto: Google Maps


– Vi er utrolig stolte av det vi har bygget opp. Nemo er en institusjon og et samlingspunkt for dykkemiljøet i Bergen. Dessverre gjør koronaviruset at feiringen blir litt begrenset, men det får vi heller ta igjen, sier Kjellevold.

Selskapet ble bygget opp på brygga i Grimstadvegen i Søreidgrend, og flyttet til nye og større lokaler i 2007. I Gravdalsveien i Laksevåg fikk de større butikk og lagerplass til både egenproduserte og innkjøpte varer.

Har utdannet over 20.000 dykkere

Nemo har siden starten satset på mer enn bare dykkerutstyr, og er også en stor leverandør av kajakker og utstyr til padling og annen vannsport – og en anseelig del av Bergens befolkning har nok vært innom i årenes løp.

Det er likevel som kurssenter at Nemo har gjort seg mest bemerket – de har utdannet mer enn 20.000 sportsdykkere.Det er ikke få dykkere som har startet sin karriere på Nemo i Bergen. Gjennom 25 år har de utdannet over 20.000 sportsdykkere – et utrolig tall! Foto: Sindre Hersvik/Nemo


– Ja, det er faktisk riktig! Dykking er en aktivitet som passer for de fleste og åpner opp en fantastisk verden under vann. Norskekysten omtales som et av verdens beste steder å dykke, forteller Kjellevold.

Flere elever fra Nemo har startet sin yrkesmessige karriere som instruktører, før veien har gått videre ut i verden. Noen har blitt undervannsfotografer og jobber for kanaler som BBC og NRK.

LES OGSÅ
Slik ser det ut i Nemos nye lokaler


I april 2019 flyttet Nemo for andre gang, til sine nåværende lokaler i Damsgårdsveien 113 ved Puddefjordsbroen. Beliggenheten nærmere sentrum i Bergen settes pris på av mange.

På nærmere 1.000 kvadratmeter er det plass til butikk, lager, klasserom, verksted, kompressorrom og alt som trengs for å drive et dykkesenter.

Kort vei til sentrum gjør det mulig å fylle flaskene på sykkel! Utenfor senteret er det en egen dykkeplass og muligheter til å kose seg med is og kaffe i solen.


25% rabatt på alle Nemo-produkter

– Dagens feiring blir dessverre noe begrenset på grunn av risiko for koronasmitte, men det blir ikke et ordentlig jubileum uten noen skikkelig gode tilbud! I dag gir vi 25% rabatt på alle Nemo-produkter, sier Kjellevold.

Han forteller at det blir mange aktiviteter knyttet til jubileumet utover sommeren.

– Da får man blant annet sjansen til å treffe igjen tidligere instruktører, ta en padletur på Byfjorden eller rett og slett komme seg under vann igjen. Det er bare å følge med på Facebook, oppfordrer han.

Her finner du Nemo:


Den store jubileumsfesten legges til slutten av september når restriksjonene på grunn av koronasmitten forhåpentligvis er mindre.

– Vi vil rette en stor takk til alle som har fulgt oss i disse spennende årene! Vi gleder oss til å få kommende generasjoner under vann, og håper å se både gamle og nye kunder innom i butikken, avslutter Kjellevold.
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PSS tilbyr utdanning fra grunnkurs til instruktør, og har kategorier for profesjonelle dykkere - fridykking, sportsdykking, teknisk dykking og førstehjelp/redning. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr PSS-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Gratis webinar om nattdykking

  Vil du komme i gang med nattdykking eller lære mer om emnet? Frivannsliv holder gratis webinar og forteller om anbefalt utstyr, ulike lyktmodeller, nattjakt og mye mer.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Spar penger på Aqua Lung LEG3ND

  One Ocean Dive Resort i Kristiansand fortsetter garasjesalget, og har knalltilbud på ventilservice, vinge med bakplate, computer, lykter og ventilservice.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS