Tapt omsetning? Nå kan du søke om støtte

Nå kan kan dykkesentrene søke kontantstøtte i forbindelse med koronakrisen. Over 6 000 bedrifter har allerede benyttet seg av ordningen etter at den ble vedtatt av Stortinget på fredag.

Foto: Norges Bank

BRANSJENYTT

   

KORONAVIRUSTapt omsetning? Nå kan du søke om støtte

Nå kan kan dykkesentrene søke kontantstøtte i forbindelse med koronakrisen. Over 6 000 bedrifter har allerede benyttet seg av ordningen etter at den ble vedtatt av Stortinget på fredag.

  21. april 2020
Bedrifter som har hatt minst 30% reduksjon i omsetningen i forhold til samme måned i fjor kan nå søke om kontantstøtte for å få dekket sine faste kostnader. Dette gjelder mange av landets dykkesentre.

Tallene som legges inn må verifiseres i etterkant av autorisert regnskapsfører eller revisor. Ta kontakt med din regnskapsfører dersom du trenger hjelp med søknadsprosessen.Ordningen forvaltes av Skatteetaten og søknadsprosessen er digital. Systemet vil fatte et vedtak og utbetale pengene i løpet av få dager dersom kriteriene for kompensasjon er oppfylt. Det må søkes på nytt for hver måned.Det har vært stille på norske dykkesentre den siste tiden, spesielt hos dem som pleier å ha mange utenlandske gjester.


Hvem kan få støtte – og hvor mye?

Kompensasjonsordningen gjelder for bedrifter som har mistet eller fått redusert sin omsetning med bakgrunn i koronakrisen. Ordningen gjelder for skattepliktige virksomheter registrert i Norge som har mer enn 30% fall i omsetning for april og 20% for mars sammenlignet med året før.

Hovedregelen er at man skal sammenligne med samme måned i 2019. Dersom dette gir et skjevt bilde kan gjennomsnittet av omsetning fra januar og februar 2020 brukes.

Foretakene vil få dekket inntil 80% av sine uunngåelige faste kostnader (90% dersom foretaket ble pålagt stengt av staten) minus en egenandel på 10 000 kroner pr. måned.

Beregningen skjer etter følgende formel: (Reduksjon i omsetning X uunngåelige faste kostnader) x 0,8Ordningen med kontantstøtte til bedrifter som har tapt omsetning kan hjelpe dykkesentrene gjennom koronakrisen.


Hva er omsetning og faste kostnader?

Omsetning er inntekter fra salg av varer og tjenester. Avkastning av kapital, fast eiendom eller andre finansielle eiendeler regnes ikke som omsetning. Eventuelle tilskudd fra Innovasjon Norge skal regnes som omsetning.

Med uunngåelige faste kostnader regnes leie av lokaler, lys og varme, vann og avløp, leie av utstyr og transportmidler, forsikringer, regnskapshonorar, samt netto rentekostnader. Lønnskostnader skal ikke tas med.

Foretak uten ansatte eller uten aktivitet, som er under konkursbehandling eller begjært konkurs, kan ikke søke. Det samme gjelder selskaper som er omfattet av egne støtteordninger.Forhåpentligvis støtter norske dykkere og dykkeklubber opp om dykkesentrene og legger dykkeferien til Norge i høst.


Flere støtteordninger vurderes

Kontantstøtteordningen skal treffe bredt, men vil ikke være for alle selskaper i Norge. Om ditt selskap faller utenfor akkurat denne ordningen, kan det være andre ordninger som treffer bedre.

Støtteordningen vil i første omgang gjelde for mars, april og mai. Utbetalinger vil skje etterskuddsvis og månedlig, basert på faktisk omsetning i de aktuelle månedene.

Det kommer endringer og avklaringer fortløpende, og regjeringen har lovet ordninger som skal hjelpe sesongbedrifter og reiselivsbransjen. Det er også varslet at ytterligere ordninger vurderes.

Kilde: Vekstra/regjeringen.no


ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • Anbefalinger til vinterdykking

  Vintersesongen er i full gang, sikten er strålende og det er duket for flott dykking i ukene fremover. Men da må utstyret være i orden! Her er anbefalingene fra Fue.no.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Gi bort et gavekort på dykkekurs!

  Et dykkesertifikat er en gave man har glede av hele livet. Gi et gavekort på SSI Open Water Diver til en du er glad i! Teorien kan tas på nett, og er derfor en perfekt gave i disse dager.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS