Kan søke om kontantstøtte fra mandag

Kontantstøtten til bedrifter som er rammet av koronakrisen har blitt godkjent av ESA, og bedriftene som har blitt pålagt av staten å stenge kan søke om kompensasjon allerede i dag. Andre må vente til mandag.


Fra regjeringens pressekonferanse i går kveld.

KORONAVIRUSKan søke om kontantstøtte fra mandag

Kontantstøtten til bedrifter som er rammet av koronakrisen har blitt godkjent av ESA, og bedriftene som har blitt pålagt av staten å stenge kan søke om kompensasjon allerede i dag. Andre må vente til mandag.

  18. april 2020
Virksomheter som har minst 30 prosent omsetningsfall (20 prosent for mars, 30 prosent for april og mai) som følge av virusutbruddet, får kompensasjon fra staten.

Størrelsen på kompensasjonen vil avhenge av hvor mye omsetningen har falt, størrelsen på foretakets uunngåelige faste kostnader og hvorvidt foretaket er pålagt å stenge av staten.

SØKNADSPORTALEN ÅPNER I DAG: www.kompensasjonsordning.no


Ordningen vil i utgangspunktet gjelde for mars, april og mai, og utbetalingene vil skje etterskuddsvis basert på faktisk omsetning i de aktuelle månedene.

– Søknadene som sendes inn i morgen eller på mandag vil gjelde for mars. Neste søknadsrunde vil åpne i midten av mai, sa finansminister Jan Tore Sanner (H) på pressekonferansen.

Treffer ikke sesongbedrifter godt

Sanner innrømmet at det fortsatt er utfordringer knyttet til beregningen av støtte til de som driver sesongbasert virksomhet. De kan likevel søke kompensasjon allerede nå, og det jobbes med en egen beregningsmodell for disse bedriftene.

– Jeg er glad for at vi raskt har fått på plass en omfattende, men likevel enkel ordning. Den kommer til å hjelpe mange av de bedriftene som nå sliter med å få endene til å møtes, uttalte finansminister Jan Tore Sanner (H) tidligere i dag.

Utbetalingene skal komme raskt

Søknadsprosessen vil i stor grad være automatisert gjennom en digital tjeneste, og mange av foretakene ha pengene på konto allerede få dager etter at de har sendt søknaden, ifølge finansministeren.

– Lørdag formiddag åpner vi for at foretak som ble pålagt å stenge av staten, kan søke om tilskudd. Øvrige foretak med betydelig inntektstap kan søke fra og med mandag 20. april, sier skattedirektør Hans Christian Holte i Skatteetaten.


ANNONSE:

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

Scuba Schools International tilbyr kurs fra begynnernivå til instruktør. De har også et bredt utvalg av emnekurs og videregående kurs som rebreatherdykking og extended range. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr SSI-kurs.


Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

ANNONSE

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

  • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
  • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
  • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
  • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
  • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
  • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
  • DYKKEREISE: Ponza i Italia
  • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
  • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!

ANNONSE:

ANNONSE:

logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS