Bruk reiseforsikringen hvis du ikke kan reise

Koronakrisen har gitt forsikringsselskapene tusenvis av kundehenvendelser, og en kraftig økning i antall reisesaker. Gjensidige har utvidet avbestillingsdekningen.

REISE

   

KORONAVIRUSBruk reiseforsikringen hvis du ikke kan reise

Koronakrisen har gitt forsikringsselskapene tusenvis av kundehenvendelser, og en kraftig økning i antall reisesaker. Gjensidige har utvidet avbestillingsdekningen.

  12. april 2020
Som følge av norske myndigheters sterke oppfordring om å ikke dra på fritidsreiser, vil Gjensidige dekke avbestillingskostnadene uansett hvor i verden reisen skulle gå, hvis planlagt avreisedato var fra 14. mars til 30. april.

– Vi ønsker å være med på dugnaden og hjelpe kundene våre med kostnadene ved avbestillinger, uansett hvor i verden du hadde tenkt deg, sier kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige.

Sjekk med ditt forsikringsselskap

Det er ikke kjent for Dykking om andre forsikringsselskaper har gjort tilsvarende endringer i sine vilkår, og vi oppfordrer alle som hadde en planlagt reise i denne perioden å sjekke sin reiseforsikring.

Dykkebransjen i hele verden er hardt rammet av koronakrisen. Vi oppfordrer til å bruke reiseforsikringen så langt det er mulig for å unngå at det er dykkesentrene som blir skadelidende og sittende med regningen.Dykkesentre over hele verden sliter som følge av koronakrisen. Når turistene uteblir er konkursen ikke langt unna. Vi oppfordrer til å bruke reiseforsikringen hvis det er mulig, eller til å utsette oppholdet snarere enn å kansellere. Ting vil bli bedre!


Følger utenriksdepartementets reiseråd

Gjensidige skriver på sine hjemmesider at reiserådene til UD og FHI ble tidligere i uka lagt til grunn for hvilke land og områder som ville gi avbestillingsdekning.– Dersom man blir pålagt karantene av helsevesenet eller egen lege regnes dette som sykdom, selv om man ikke har fått påvist sykdom ennå. Avbestillingsforsikringen gjelder hvis man har dokumentasjon fra lege, sier Rysstad.

Han forteller at de fleste med reiseforsikring i Gjensidige har avbestillingsdekning inkludert, og denne er nå utvidet i forbindelse med koronaviruset.


ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • Gi bort et gavekort på dykkekurs!

  Et dykkesertifikat er en gave man har glede av hele livet. Gi et gavekort på SSI Open Water Diver til en du er glad i! Teorien kan tas på nett, og er en perfekt gave i disse dager.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Anbefalinger til vinterdykking

  Det er vinterkaldt i sjøen og flotte dykkeforhold mange steder. Sørg for å holde deg varm og ha godt med lys – her er anbefalingene fra Fue.no.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS