UD opprettholder reiseråd til alle land

Utenriksdepartementet opprettholder reiserådet fra 14. mars som fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Årsaken er økningen i utbredelsen av koronaviruset internasjonalt.

REISE

   

KORONAVIRUSUD opprettholder reiseråd til alle land

Utenriksdepartementet opprettholder reiserådet fra 14. mars som fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Årsaken er økningen i utbredelsen av koronaviruset internasjonalt.

  5. april 2020
Reiserådet ble innført 14. mars som et ekstraordinært grep for å sikre liv og helse i forbindelse med spredning av koronaviruset. Restriksjoner over hele verden har ført til en uforutsigbar og vanskelig situasjon for nordmenn på reise.

– Vi står fortsatt i en alvorlig og uforutsigbar situasjon. Antall koronasmittede øker i alle deler av verden. De fleste land har innført reiserestriksjoner og karantenebestemmelser, og det er innført strenge restriksjoner på luftfarten. Vi fraråder derfor reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land inntil videre, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide.

Vanskelig å komme hjem

Mange nordmenn har klart å komme seg hjem etter at situasjonen oppsto – både på egen hånd og med hjelp fra Utenriksdepartementet. Situasjonen blir imidlertid stadig vanskeligere.

– De som ønsker å returnere til Norge og fortsatt har anledning til å benytte seg av kommersielle ruter, må gjøre det nå, oppfordrer Utenriksdepartementet.Legger du ut på dykkereise nå kan det blir svært vanskelig å komme hjem igjen – og du kan ikke forvente hjelp fra UD. Det spørs også om reiseforsikringen vil dekke ekstra kostnader i forbindelse med reisen.


Tett samarbeid

Norge samarbeider tett og godt med de nordiske landene og andre land i Europa med å legge til rette for flygninger fra destinasjoner hvor det på grunn av restriksjoner er nesten umulig å fly ut med kommersielle flygninger.

Arbeidet med slike flygninger er svært krevende på grunn av restriksjoner, og for mange reisende vil det ta tid å komme seg hjem. Det er heller ingen garantier for at det kan legges til rette for hjemreise fra alle land der det er et behov.

Når en flygning er bekreftet, vil UD informere reisende som er registrert på www.reiseregistrering.no om hvordan de kan bestille billetter. Passasjerene betaler for egen hjemreise og må selv organisere reisen hjem til Norge.

Reiser du nå får du ikke hjelp

Norske borgere som reiser utenlands nå til tross for dette klare reiserådet, kan ikke regne med å få konsulær bistand fra Utenriksdepartementet til å komme hjem til Norge.

I land og regioner der Utenriksdepartementet allerede fraråder reiser gjelder det eksisterende reiserådet.

Kilde: Regjeringen.no
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PSS tilbyr utdanning fra grunnkurs til instruktør, og har kategorier for profesjonelle dykkere - fridykking, sportsdykking, teknisk dykking og førstehjelp/redning. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr PSS-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Anbefalinger til vinterdykking

  Det er vinterkaldt i sjøen og flotte dykkeforhold mange steder. Sørg for å holde deg varm og ha godt med lys – her er anbefalingene fra Fue.no.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS