Snorkelmaske tas i bruk mot koronaviruset

En italiensk ingeniør har laget et 3D-printet adapter som konverterer en helmaske for snorkling til en effektiv beskyttelsesmaske mot COVID-19. Masken prøves også ut som ventilator ved et italiensk sykehus.

Foto: Isinnova/FabFactory

KORONAVIRUSSnorkelmaske tas i bruk mot koronaviruset

En italiensk ingeniør har laget et 3D-printet adapter som konverterer en helmaske for snorkling til en effektiv beskyttelsesmaske mot COVID-19. Masken prøves også ut som ventilator ved et italiensk sykehus.

  28. mars 2020
Adapteret har fått navnet «Charlotte Valve», og kan brukes med EasyBreath helmasker for snorkling. Disse kan dermed brukes som beskyttelsesmaske eller til og med sammen med en ventilator.

Det er de italienske selskapene Isinnova og FabFactory som står bak designet, og bilder på Facebook viser at produksjonen er i full gang. Det jobbes også med å lage adaptere til masker fra andre produsenter.Masken blir nå prøvet ut på et sykehus i Nord-Italia. Foto: FabFactory


Testes ut på sykehus

Adapteret gjør at helmasken også kan brukes som en ventilator og dette testes nå ut på 500 pasienter i Nord-Italia, ifølge Isinnova. Adapteret er ikke CE-merket og skal kun brukes på pasienter i nødstilfeller.

Isinnova tilbyr gratis nedlasting av filene som trengs for å 3D-printe «Charlotte Valve». I videoen nedenfor ser man hvordan masken klargjøres og adapteret monteres.Video: Cristian Fracassi/YouTube


Beskyttelsesmaske med filter

Også snorkelmaskene i serien Aria fra Ocean Reef kan benyttes som beskyttelsesmaske sammen med et APA-adapter (Aria Protection Adapter). Dette gjør at et filter kan monteres på masken og man kan puste uten å få i seg smitte.

Ifølge Ocean Reef kan adapteret brukes på modellene Aria QR+, Aria Classic, Aria Jr. Aria Una, Head SeaVuDry og TUSA Sport, og skal nå selges til ekstra lav pris for å hjelpe flest mulig å konvertere sine masker.Masken og adapteret er en nødløsning, skriver Ocean Reef på YouTube


Ikke godkjent som PPE-utstyr

Ocean Reef understreker at systemet ikke har blitt testet eller er sertifisert som godkjent PPE-utstyr. Selskapet opplyser at de har solgt 1,25 millioner helmasker for snorkling, og det skal være mange på lager i Italia og USA.

BBC melder at et selskap i Spania har designet en 3D-printet ventilator som kan brukes i nødstilfeller. De håper på rask godkjenning slik at den kan hjelpe de mange som er alvorlig syke av koronavirus i landet.


ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • Anbefalinger til vinterdykking

  Det er vinterkaldt i sjøen og flotte dykkeforhold mange steder. Sørg for å holde deg varm og ha godt med lys – her er anbefalingene fra Fue.no.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS