Strandryddeuka 2020 kan bli utsatt

På grunn av koronaviruset må alle frivillige ryddeaksjoner utsettes eller avlyses. Hold Norge Rent anbefaler alle å avvente frem til påske, og deretter følge videre råd fra myndighetene.

Foto: Bo Eide/Hold Norge Rent

MILJØ

   

RYDDEAKSJONERStrandryddeuka 2020 kan bli utsatt

På grunn av koronaviruset må alle frivillige ryddeaksjoner utsettes eller avlyses. Hold Norge Rent anbefaler alle å avvente frem til påske, og deretter følge videre råd fra myndighetene.

  18. mars 2020
OPPDATERING: På grunn av koronaviruset blir Strandryddeuka 2020 flyttet. Tentativ ny dato er ifølge Hold Norge Rent i september. Også andre ryddeaksjoner kan stå i fare for å bli flyttet.

– Med utgangspunkt i Regjeringens restriksjoner og tiltak for å hindre spredning av koronaviruset, må alle planlagte ryddeaksjoner utsettes eller avlyses. Innlevering av innsamlet avfall skal kun skje etter spesifikk avtale med avfallsmottaket, skriver Hold Norge Rent på sine hjemmesider.

De minner om at det fortsatt er greit å ta en tur ut og rydde alene eller sammen med familien, men anmoder folk om å ikke rydde mer enn det som enkelt kan tas med hjem og kastes der.

Flere ryddeaksjoner kan stå i fare

Foreløpig fortsetter Hold Norge Rent å planlegge for Strandryddeuka 2020, som er planlagt fra mandag 27. april til søndag 3. mai. De følger utviklingen nøye, og det er mulig årets store ryddedugnad må utsettes.

Tiltakene for å begrense spredningen av koronaviruset betyr at også Strandryddedagen den 5. mai kan bli utsatt.

Ryddeaksjonen Arctic Cleanup som gjennomføres i samarbeid med Ocean Conservancy kan også bli utsatt hvis ikke situasjonen normaliserer seg. Denne aksjonen skjer fra 1. juli til 31. august.

Vent med å hente ryddeutstyr

– Vi anmoder også alle frivillige om å vente med å hente ryddeutstyr til etter påske, men distributører kan fortsatt bestille utstyr. Vi venter for tiden på nye varer, og leveransene er forsinket grunnet virusutbruddet, sier Hold Norge Rent.

Restriksjonene og tiltakene gjelder fra 12. mars klokken 18.00, og i første omgang frem til 26. mars. Hold Norge Rent anbefaler alle å avvente frem til påske.


ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

Scuba Schools International tilbyr kurs fra begynnernivå til instruktør. De har også et bredt utvalg av emnekurs og videregående kurs som rebreatherdykking og extended range. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr SSI-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Gi bort et gavekort på dykkekurs!

  Et dykkesertifikat er en gave man har glede av hele livet. Gi et gavekort på SSI Open Water Diver til en du er glad i! Teorien kan tas på nett, og er en perfekt gave i disse dager.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Anbefalinger til vinterdykking

  Det er vinterkaldt i sjøen og flotte dykkeforhold mange steder. Sørg for å holde deg varm og ha godt med lys – her er anbefalingene fra Fue.no.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS