All dykking frarådes under koronautbruddet

Hyperbarmedisinsk enhet ved Oslo universitetssykehus fraråder dykking så lenge koronautbruddet står på. Dette skjer av hensyn til kapasiteten på sykehuset og for å redusere smittepresset.

Trykkammeret på Ullevål sykehus i Oslo

KORONAVIRUSAll dykking frarådes under koronautbruddet

Hyperbarmedisinsk enhet ved Oslo universitetssykehus fraråder dykking så lenge koronautbruddet står på. Dette skjer av hensyn til kapasiteten på sykehuset og for å redusere smittepresset.

  16. mars 2020
Mange har kanskje tenkt at det eneste trygge stedet under koronapandemien er under vann, og der finnes det ganske riktig ikke smitte. Men det er også andre hensyn å ta, sier Oslo universitetssykehus.

– På et generelt grunnlag er det oppfordret til hele befolkningen å unngå risikoadferd og all organisert idrett, noe som også innbefatter dykking, sier overlege Anders Nordby ved Hyperbarmedisinsk enhet.

Har kapasitet per i dag

Anbefalingen er sendt ut fordi hele behandlingskjeden, inkludert trykkammeret ved sykehuset, nå har mindre kapasitet. Det er også viktig at aktivitet unngås for å redusere på smittepresset.

– Sykehuset planlegger med å til enhver tid ha beredskap for trykkfallsyke. Per nå er det ikke et redusert tilbud til befolkningen med hensyn til akutte hendelser, heller ikke trykkfallsyke. Men vi oppfordrer innstendig til å unngå risikoadferd for å minske belastningen på helsepersonell samt risiko for smitte, sier Nordby.Utbruddet av koronaviruset rammer hele samfunnet hardt. Også dykkerne berøres. All organisert dykking under Norges Dykkeforbund har opphørt, og Oslo universitetssykehus fraråder dykking under utbruddet.


All aktivitet i klubbene har opphørt

Norges Dykkeforbund melder også nå at all dykking frarådes, i tillegg til at de den 13. mars gikk ut og avlyste all organisert aktivitet i klubbene – både klubbdykk, årsmøter, trening og konkurranser.

– Hyperbarmedisinsk enhet fraråder dykking under koronautbruddet. Trykkammerbehandling er kapasitetskrevende og det er stort behov for ressurser på andre områder i denne perioden, skriver NDF.

Også i dykkebransjen hersker det stor usikkerhet om følgene av koronautbruddet og de strenge tiltakene for å begrense smitten. Flere dykkeresorter melder at de har måttet kansellere arrangermenter og si nei til å ta imot gjester.


ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • Gi bort et gavekort på dykkekurs!

  Et dykkesertifikat er en gave man har glede av hele livet. Gi et gavekort på SSI Open Water Diver til en du er glad i! Teorien kan tas på nett, og er en perfekt gave i disse dager.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Anbefalinger til vinterdykking

  Det er vinterkaldt i sjøen og flotte dykkeforhold mange steder. Sørg for å holde deg varm og ha godt med lys – her er anbefalingene fra Fue.no.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS