Nakensneglesafarien på Gulen blir utsatt

De strenge virkemidlene som er innført av regjeringen for å begrense koronasmitten får mange konsekvenser for dykkebransjen. Gulen Dykkesenter må utsette nakensneglesafarien.

Nakensneglesafarien på Gulen Dykkesenter er utsatt på grunn av koronaviruset.

KORONAVIRUS

   

NAKENSNEGLERNakensneglesafarien på Gulen blir utsatt

De strenge virkemidlene som er innført av regjeringen for å begrense koronasmitten får mange konsekvenser for dykkebransjen. Gulen Dykkesenter må utsette nakensneglesafarien.

  16. mars 2020
Det er ikke mer enn et par uker siden Gulen Dykkesenter sendte ut en melding til alle som skulle være med på nakensneglesafarien om hvordan de skulle forholde seg til koronaviruset. De siste dagene er alt snudd på hodet.

– Siden vår siste oppdatering har det vært en dramatisk utvikling i Norge, utenfor vår kontroll. Som et resultat av de nye reglene må alle som reiser til Norge sitte 14 dager i karantene. Det er derfor umulig for oss å gjennomføre nakensneglesafarien som planlagt, skriver senteret i en e-post.

Nakensneglesafarien er et folkeforskningsprosjekt hvor forskere og dykkere fra flere land deltar, og skulle vært holdt fra 24.–29. mars 2020. Det ville vært den tiende safarien i rekken.Husrevet på Gulen Dykkesenter kryr av nakensnegler for tiden, men koronaviruset gjør at deltakerne på nakensneglesafarien må vente til et annet tidspunkt med å besøke dem.


Ventet gjester fra seks land

Årets arrangement var i siste fase av planleggingen, og ekspertene Torkild Bakken fra NTNU, Jørn Ari og Tina Malmgren fra Danmark og Alexander Martynov og Tatiana Korshunova fra Russland stod klare til å reise.

På grunn av restriksjonene for å stoppe koronaviruset må de nå holde seg hjemme.

– Vi har ikke noe annet valg enn å fryse alle aktiviteter og finne et nytt tidspunkt for nakensneglesafarien når situasjonen tillater det, sier Ørjan Sandnes på Gulen Dykkesenter.

Kommer tilbake med nytt tidspunkt

Ingen på senteret er syke eller i karantene, men det hjelper lite når gjestene ikke kan komme. Flere land har også innført restriksjoner på reiser til utlandet og det oppfordres til at alle typer arrangementer utsettes.

– Vi oppfordrer alle til å være påpasselige og unngå smitte. Vi kommer tilbake med mer informasjon når situasjonen roer seg og faren er over, sier Sandnes.


ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

Scuba Schools International tilbyr kurs fra begynnernivå til instruktør. De har også et bredt utvalg av emnekurs og videregående kurs som rebreatherdykking og extended range. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr SSI-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Gi bort et gavekort på dykkekurs!

  Et dykkesertifikat er en gave man har glede av hele livet. Gi et gavekort på SSI Open Water Diver til en du er glad i! Teorien kan tas på nett, og er en perfekt gave i disse dager.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Anbefalinger til vinterdykking

  Det er vinterkaldt i sjøen og flotte dykkeforhold mange steder. Sørg for å holde deg varm og ha godt med lys – her er anbefalingene fra Fue.no.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS