All organisert dykking avlyses umiddelbart

Norges idrettsforbund har sendt ut en pressemelding der det går frem at all organisert idrettsaktivitet skal opphøre med umiddelbar virkning. Dette betyr at det ikke skal gjennomføres klubbdykk, årsmøter eller andre arrangementer i klubbene.

NyheterAll organisert dykking avlyses umiddelbart

Norges idrettsforbund har sendt ut en pressemelding der det går frem at all organisert idrettsaktivitet skal opphøre med umiddelbar virkning. Dette betyr at det ikke skal gjennomføres klubbdykk, årsmøter eller andre arrangementer i klubbene.

  13. mars 2020
På bakgrunn av helsemyndighetenes føringer i den vanskelige koronasituasjonen ber Norges idrettsforbund om at all idrett, treninger og konkurranser opphører med umiddelbar virkning.

Dette vil også gjelde all organisert aktivitet i Norges Dykkeforbunds medlemsklubber, fremgår det av en pressemelding på forbundets hjemmesider. Dette betyr at klubbdykk, dykketreff og konkurranser og organisert trening blir avlyst.

Dykketinget står i fare

Norges Dykkeforbund opplyser at Dykketinget, som skal arrangeres i Tromsø 25.–26. april nå står i fare. Kommunelegen i Tromsø har vurdert Dykketinget som et arrangement som skal risikovurderes.

– I første omgang gjelder myndighetenes restriksjoner frem til 26. mars. Vi fortsetter å planlegge Dykketinget 2020, men vi følger utviklingen nøye og lytter til de anbefalingene som kommer fra FHI, Helsedirektoratet og Norges Idrettsforbund, skriver NDF på sine hjemmesider.Dykketinget i Tromsø i april er blant arrangementene som kan stå i fare, avhenging av utviklingen rundt koronaviruset. Norges Dykkeforbund følger situasjonen tett. Foto: Smitra0/Wikimedia Commons


Flere arrangementer er avlyst

Norgesmesterskapet i apnea skulle gått av stabelen 13.–15. mars i Kristiansand, men dette er nå avlyst. Det samme gjelder for runde 4 av Norgesserien i undervannsrugby som skullle gå i Bergen 21.–22. mars.

Alle svømmehaller i landet er stengt, slik at det heller ikke er mulig å gjennomføre bassengtrening på egen hånd.

Ishavsbyen Dykkerklubb hadde planlagt jubileumsfest for å feire sin 25-årsdag den 14. mars, men også dette arrangementet må flyttes. Klubben kommer tilbake med en ny dato når ting har roet seg, melder de på Facebook.

Utsatt frist for årsmøte

Mange klubber har planlagt å holde årsmøte i disse dager, og dette skal normal skje innen 29. mars 2020. Som følge av koronasituasjonen har Norges Idrettsforbund har utsatt fristen for å avholde årsmøte til 15. juni 2020.

Det åpnes for at årsmøtet kan avholdes på andre måter enn ved fysisk fremmøte, for eksempel som videokonferanse eller telefonmøte. Les mer om dette på Norges Idrettsforbunds hjemmesider.
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Begynne å dykke - eller ta et videregående kurs?

 

Global Underwater Explorers tilbyr kurs for nybegynnere, erfarne dykkere og tekniske kurs for dyp dykking, grottedykking og dykking med rebreather. GUEs mål er å utvikle dine ferdigheter, effektive prosedyrer for problemløsning og gjøre deg til en bedre dykker.


 

Annonsørinnhold:

 • Anbefalinger til vinterdykking

  Det er vinterkaldt i sjøen og flotte dykkeforhold mange steder. Sørg for å holde deg varm og ha godt med lys – her er anbefalingene fra Fue.no.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS