Opplev nakensneglene på Gulen
Årets nakensneglesafari på Gulen Dykkesenter er den 10. i rekken, og som vanlig er forventningene store. Vil deltakerne klare å finne flere arter enn i fjor? Ekspertene står klare til å hjelpe med identifiseringen.
Opplev nakensneglene på Gulen
Favorinus blianus. Foto: Christian Skauge
ARRANGEMENT

Opplev nakensneglene på Gulen
Årets nakensneglesafari på Gulen Dykkesenter er den 10. i rekken, og som vanlig er forventningene store. Vil deltakerne klare å finne flere arter enn i fjor? Ekspertene står klare til å hjelpe med identifiseringen.
  Annonsørinnhold fra Gulen Dykkesenter
OPPDATERING: På grunn av koronaviruset blir nakensneglesafarien flyttet til et senere tidspunkt.


Nakensneglesafarien har etter hvert blitt en tradisjon, og godt over 100 dykkere fra hele Europa har deltatt opp gjennom årene. Fra hele verden, faktisk – det har kommet entusiaster så langt borte fra som USA og Ecuador!

Husrevet på Gulen Dykkesenter er et eldorado for nakensnegler, og ingen steder i Nord-Atlanteren har det blitt dokumentert flere arter enn her. Til nå er det funnet hele 85 forskjellige nakensnegler, flere av dem nye for vitenskapen.

Nudibranch Safari 24.–29. mars 2020


Nakensneglesafari

Feltlaboratoriet er alltid populært på nakensneglesafarien. Her studeres de innsamlede artene nøye, og blir identifisert dersom det er mulig.


På fjorårets arrangement ble det funnet imponerende 57 forskjellige sorter, og spenningen er som alltid stor: Blir det flere eller færre i år?

Det avhenger av de lokale forholdene, men at det blir mange er det ingen som tviler på – spørsmålet er bare hvor mange.

SE VIDEO
Nakensneglene på Gulen


Nakensneglesafarien består av dykking på husrevet, foredrag fra ekspertene og gode muligheter til å lære mer i feltlaboratoriet. Her finnes litteratur, stereoluper og annet utstyr for nærmere studier.

Ikke bare lærer du selv mer om nakensnegler – du bidrar også til at forskerne får en bedre forståelse av «havets sommerfugler».



Det dukker opp mange sjeldenheter på nakensneglesafarien – iblant også arter som aldri tidligere har vært beskrevet av vitenskapen.


Husrevet på Gulen Dykkesenter er kjent verden over for det store antallet nakensneglearter som finnes der.

I mars i fjor omtalte engelske DIVE Magazine også husrevet på Gulen som Europas beste makrodykkested.

LES OGSÅ
Nakensnegler i massevis på Gulen


Hvis du vil lære mer om nakensnegler er nakensneglesafarien perfekt for deg! Her får du hjelp av ekspertene og de andre deltakerne, og mulighet til å oppleve flere arter nakensnegler enn du noen gang har sett på én helg.

Det meste er inkludert – pris kr 9.250,-


Nakensnglesafarien inkluderer fire dykk om dagen, luftfylling, fem overnattinger i dobbeltrom, foredrag, workshop og middag alle dager. Frokost og lunsj må deltakerne ordne selv, og det er nærbutikk bare noen minutter unna.


Kontakt Gulen Dykkesenter:

Hjemmeside: www.gulendiveresort.com
Facebook: www.gulendiveresort.com
Telefon: 57 78 40 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Besøksadresse: Glosvikveien 134, 5960 Dalsøyra




ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Begynne å dykke - eller ta et videregående kurs?

 

IANTD tilbyr opplæring på alle nivåer fra nybegynner til avansert teknisk nivå. Organisasjonen var først ute med forskjellige kurs i teknisk dykking på 90-tallet. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr IANTD-kurs.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Rabatt på O2, helium og argon

    Norges Dykkeforbunds avtale med Nippon Gases gir medlemsklubbene og dykkeskoler med avtale rabatt på pustegasser og leie av flasker.

ANNONSE:

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Vraksafari på Gulen Dykkesenter

    Drømmer du om å oppleve store vrak fra andre verdenskrig? I området ved munningen av Sognefjorden ligger det mye spennende – ikke gå glipp av muligheten i år!
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS