Slik oppbevarer du blåskjell
Sommeren er høysesong for høsting av blåskjell. Her får du noen tips om hvordan du bør oppbevare ferske blåskjell, og hvordan du kan sjekke om de er for gamle.
Slik oppbevarer du blåskjell
Foto: Mogens Petersen/Pixabay
GOURMET

Slik oppbevarer du blåskjell
Sommeren er høysesong for høsting av blåskjell. Her får du noen tips om hvordan du bør oppbevare ferske blåskjell, og hvordan du kan sjekke om de er for gamle.
  4. juni 2022
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Skjell smaker alltid best når de er ferske. Blåskjell skal være levende helt frem til damping eller annen behandling. Skjell du kjøper i butikken er ikke alltid merket med en «best før»-dato, men de skal ha en pakkedato.

Holdbarheten for levende skjell er avhengig av hvordan de blir oppbevart. Levende skjell bør lagres ved temperaturer mellom 0 og 10 ºC.

LES OGSÅ
Slik lager du blåskjell enkelt


Lengst holdbarhet oppnår man ved å lagre dem ved laveste temperatur. Lagring i kjøleskap gir kortere holdbarhet enn lagring på is.

Skjellene skal ikke fryses, så det skal bare være is under skjellene, ikke over. Dersom de blir oppbevart riktig viser erfaringer at skjell kan oppbevares i inntil ti dager, skriver Mattilsynet.

Hvorfor bør ikke blåskjell fryses?


Sjekk at skjellene lever


Kontrollér alltid at skjellene er levende før du tilbereder dem, uansett hvor lenge de har vært oppbevart. Dette kan du sjekke ved å gi dem en rask dusj med kaldt vann fra springen.



Skjell som ikke lukker seg er døde, og hvis det er mange av dem kan de være for gamle. Døde skjell kan overføre dårlig smak og lukt til de andre skjellene. Skjell som ikke åpner seg når de blir dampet skal heller ikke spises.

Husk å sjekke blåskjellvarselet for ditt område før du plukker skjell! Du finner oppdatert informasjon på Mattilsynets blåskjellvarsel.



Kilde: Mattilsynet

Opprinnelig publisert 25.06.2020



ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Begynne å dykke - eller ta et videregående kurs?

 

IANTD tilbyr opplæring på alle nivåer fra nybegynner til avansert teknisk nivå. Organisasjonen var først ute med forskjellige kurs i teknisk dykking på 90-tallet. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr IANTD-kurs.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Gratis grunnkurs i fridykking

    Vil du begynne med fridykking, men har ikke fått tatt kurs? Kanskje du har kjøpt en utstyrspakke? Nå kan du lære det viktigste og få svar på dine spørsmål hos Frivannsliv.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Hold varmen når du dykker

    Det er fortsatt vinterkaldt i sjøen og viktig å sørge for å holde seg skikkelig varm. Det kan du gjøre med Santi elektriske varmesystemer fra Fue.no.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS