Dykket for miljøet i Haugesund

Slettaa Dykkerklubb, deres samarbeidspartnere, 74 dykkere og rundt 50 andre frivillige har i dag fjernet nesten fem og et halvt tonn søppel fra havbunnen i Smedasundet.

Dykket for miljøet i Haugesund
Leder i Slettaa Dykkerklubb Åge Wee (t.v.) informerte de frivillige før ryddeaksjonen startet. Alle foto: Tor André Johannessen

ARRANGEMENT

MILJØDykket for miljøet i Haugesund

Slettaa Dykkerklubb, deres samarbeidspartnere, 74 dykkere og rundt 50 andre frivillige har i dag fjernet nesten fem og et halvt tonn søppel fra havbunnen i Smedasundet.

  19. oktober 2019
Det var godt fremmøte i Haugesund da Project AWARE Smedasund gikk av stabelen i regi av Slettaa Dykkerklubb. Klubben har ryddet over 70 tonn avfall fra havbunnen i lokalområdet de siste årene.

– Ny norgesrekord i rydding av dykkere i Haugesund! Det var 74 dykkere og ca. 50 frivillige på land. 5 400 kg med søppel ble hentet opp av sundet i Haugesund. Tusen takk til alle dykkere og sponsorer som stilte opp i Aware Smedasundet, skriver klubben på sin Facebook-side.

Tor André Johannessen har sendt oss bilder fra ryddeaksjonen i dag:


Thomas Bergh, Åge Wee, Ernst Ravn Ottesen (foran) og Lars Einar Hollund er klare for en ny ryddeaksjon i Smedasundet i Haugesund.


Olivia Lie Norlander gikk i sjøen med fangstnettet klart. Her skulle det plukkes søppel! Dykkerne gjorde en uvurderlig innsats for miljøet i Smedasundet.


Nestleder i Slettaa Dykkerklubb Lars Einar Hollund registrerte hele 74 dykkere i løpet av dagen.


Skjærgårdstjenesten stilte også i år opp og gjorde en kjempeinnsats med å heve tyngre gjenstander som dykkerne hadde merket med bøye.


Brannvesenet deltok også i ryddeaksjonen, og stilte mannsterkt opp med dykkere, biler og materiell.


Dykkerne var utstyrt med nummer på flaskene slik at det skulle bli lettere å holde orden på alle sammen. Her er dykkere på vei uti tidligere i dag.


Olivia Lie Norlander (til høyre) og Thomas Kallevik var blant de mange som dykket for et bedre miljø. De første dykkerne var i vannet allerede i 10.30-tiden.


Under fjorårets ryddeaksjon i Smedasundet ble det hentet opp 7,5 tonn søppel fra havbunnen. Kanskje blir det ny rydderekord i år?

OPPDATERING: Her er noen av dagens funn:


Levende dyr ble naturligvis sluppet ut i vannet igjen.


Fikk hjertestarter av Sparebanken Vest

Banksjef Sparebanken Vest i Haugesund Nina Hopsdal gav Slettaa Dykkerklubb en gave på kr 20 000,- øremerket til hjertestarter som takk for innsatsen i dag.– Takk! Det er en gave vi setter stor pris på, men håper aldri kommer til nytte sa Åge Wee til stor latter blant tilskuerne.


Av hensyn til sikkerheten var Smedasundet stengt for annen båttrafikk mens ryddeaksjonen pågikk. Alle som hjalp til fikk lunsj på brygga, og det ble trukket ut flotte premier blant deltakerne.

Vi gratulerer Slettaa Dykkerklubb, samarbeidspartnere, sponsorer og ikke minst alle de frivillige med innsatsen – det er flott at dere dykker for miljøet!


ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Begynne å dykke - eller ta et videregående kurs?

 

Global Underwater Explorers tilbyr kurs for nybegynnere, erfarne dykkere og tekniske kurs for dyp dykking, grottedykking og dykking med rebreather. GUEs mål er å utvikle dine ferdigheter, effektive prosedyrer for problemløsning og gjøre deg til en bedre dykker.


 

Annonsørinnhold:

 • Gi bort et gavekort på dykkekurs!

  Et dykkesertifikat er en gave man har glede av hele livet. Gi et gavekort på SSI Open Water Diver til en du er glad i! Teorien kan tas på nett, og er en perfekt gave i disse dager.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Anbefalinger til vinterdykking

  Det er vinterkaldt i sjøen og flotte dykkeforhold mange steder. Sørg for å holde deg varm og ha godt med lys – her er anbefalingene fra Fue.no.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS