Vant to gull i Ocean Art Contest 2020
Galice Hoarau fra Bodø ble nest beste fotograf i den prestisjefylte fotokonkurransen Ocean Art Underwater Photo Contest 2020, der han stakk av med to gull og en bronse.
Vant to gull i Ocean Art Contest 2020
En breiflabb fra Saltstraumen vant 1. plass i kategorien «portrett». Foto: Galice Hoarau/Ocean Art 2020
UNDERVANNSFOTO

Vant to gull i Ocean Art Contest 2020
Galice Hoarau fra Bodø ble nest beste fotograf i den prestisjefylte fotokonkurransen Ocean Art Underwater Photo Contest 2020, der han stakk av med to gull og en bronse.
  14. januar 2021
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Underwater Photography Guide og Bluewater Photo and Travel stod bak den niende utgaven av Ocean Art, og konkurransen tiltrakk seg som vanlig mange av de ypperste fotografene i verden.

Juryen bestod av undervannsfotografene Tony Wu, Mark Strickland og Marty Snyderman, som vurderte flere tusen bilder sendt inn av fotografer fra 80 forskjellige land.

– Til tross for koronapandemien og alle vanskelighetene dette har ført med seg var kvaliteten ekstremt høy på årets bilder, skriver arrangøren i en pressemelding.

Sjøhest

1. plass i makrokategorien, en pontohi-sjøhest. Foto: Galice Hoarau/Ocean Art 2020


To gull og en bronse


Galice Hoarau fra Bodø sendte inn bilder i flere av de 12 kategoriene, og ble premiert med to førsteplasser og en tredjeplass.

– Det gikk over all forventning. Det er kjempegøy å gjøre det så bra i konkurranse med mange av verdens beste undervannsfotografer, sier han til Dykking.

Franskmannen er utdannet marinbiolog, og har bodd i Bodø i 11 år med kone og barn. Til daglig er han professor ved fakultet for biovitenskap og akvakultur ved NORD universitet i Bodø.

Seilfisk

3. plass i kategorien «blackwater» – en juvenil seilfisk. Foto: Galice Hoarau/Ocean Art 2020


Breiflabb fra nabolaget


Hoarau er glad for alle plasseringene, men er spesielt fornøyd med at breiflabben øverst i saken vant førsteplass i portrettkategorien.

– Jeg er veldig glad for at breiflabben gjorde det så bra. Den har jeg fotografert i Saltstraumen, hvor jeg dykker ofte. Det er ikke langt hjemmefra, og det er gøy at bilder fra Norge hevder seg, sier han.

Han har i flere år brukt en Olympus E-M1 Mark II et Nauticam undervannshus, men er i ferd med å skifte til et fullformat kamera. Valget falt på en Sony A7R IV.

LES OGSÅ
Tok årets UV-foto i badekaret


Flotte premier


Hoarau er en svært habil undervannsfotograf og har rekke seire og gode plasseringer i internasjonale konkurranser de siste årene. Du kan se flere av bildene hans på Galice Hoarau Underwater Photography på Facebook.

Med to gull og en bronse var Hoarau nære på å bli beste fotograf i konkurransen. Han ble bare slått av velrennomerte Steven Kovacs, som hadde to gull og en sølv.

Vinnerne i Ocean Art Photo Contest 2020 delte et premiebord verdt til sammen omtrent 450.000 kroner, og Hoarau ble belønnet med en ukes liveaboardreise i Raja Ampat eller Komodo sponset av Coralia Liveaboard.




ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

Scuba Schools International tilbyr kurs fra begynnernivå til instruktør. De har også et bredt utvalg av emnekurs og videregående kurs som rebreatherdykking og extended range. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr SSI-kurs.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Hold varmen når du dykker

    Det er vinterkaldt i sjøen og viktig å sørge for å holde seg skikkelig varm. Det kan du gjøre med Santi elektriske varmesystemer fra Fue.no.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • GPS AS holder kurs i trykkprøving

    Trykkprøving av dykkeflasker er helt nødvendig og skal gjøres med faste intervaller. Nå kan du lære hvordan det gjøres hos Gass og Pusteservice i Drøbak.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS