Enighet om krisepakke – viktig for dykkebransjen
Stortinget vedtok i dag å gi opptil 50 milliarder i kontantstøtte til bedriftene. Dykkesentrene er blant dem som kan få dekket opptil 80% av sine faste kostnader, og de første utbetalingene kan komme rett over påske.

Fra pressekonferansen da forslaget ble lagt frem 2. april. Video: Regjeringen.no
KORONAVIRUS

Enighet om krisepakke – viktig for dykkebransjen
Stortinget vedtok i dag å gi opptil 50 milliarder i kontantstøtte til bedriftene. Dykkesentrene er blant dem som kan få dekket opptil 80% av sine faste kostnader, og de første utbetalingene kan komme rett over påske.
  7. april 2020
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Stortinget vedtok i dag en krisepakke på rundt 50 milliarder kroner i kontantsøtte til bedriftene, og hovedtrekkene i ordningen ble presentert på en pressekonferanse med partilederne i dag klokken 10.

– Det er svært viktig at vi sikrer arbeidsplassene fremover, men samtidig må vi ha god kontroll. Støtten skal gjøre at næringslivet kan betale sine faste kostnader og redde sin egen bedrift og sine ansatte. Det er en god ordning som er kommet på plass raskt, og utbetalinger skal komme allerede rett over påske, sa Ola Elvestuen.

Hovedpunktene omfatter følgende:

  • Bedrifter med inntektsbortfall over 20% i mars og 30% i april er kvalifisert
  • Kan få dekket 80% av sine faste kostnader
  • Egenandel på 10 000 kroner per måned
  • Nedre terskel for utbetaling setter til 5 000 kroner, øvre grense er 30 millioner
  • Ordningen vil i første omgang gjelde for mars, april og mai
  • En digital plattform for å søke om støtte skal være klar 17. april
  • Utbetalingene skal komme raskt, og vil bli kontrollert i ettertid


Slik blir støtten beregnet:

Bedriftene som ikke er pålagt å stenge, men likevel opplever reduksjon i omsetning på 30 prosent eller mer (20 prosent i mars), vil få kompensasjon beregnet slik: Reduksjon i omsetning x (uunngåelige faste kostnader – egenandel på 10 000 kroner) x justeringsfaktor på 80 prosent



Størrelsen på kompensasjonen vil altså avhenge av hvor mye omsetningen har falt, størrelsen på foretakets uunngåelige faste kostnader og hvorvidt foretaket er pålagt å stenge av staten.

Definisjon av uungåelige faste kostnader

Som uunngåelige, faste kostnader regnes leie av lokale, lys og varme, vann og avløp, forsikring, leie av utstyr og transportmidler, samt netto rentekostnader. Departementet vil i forskrift gi nærmere bestemmelser om hva som vil regnes som uunngåelige faste kostnader.

Fokus på reiseliv og sesongarbeid

På pressekonferansen i formiddag kom det fram at Stortinget legger opp til at krisepakken skal treffe bredt, og det skal være lett å komme inn i ordningen. Hensikten er å trygge arbeidsplassene i tusenvis av små og mellomstore bedrifter.

– Det er spesielt fokus på reiselivsnæringen, blant annet med forlenget frist for å tilbakebetale penger til kundene. Det er viktig å støtte denne næringen som sysselsetter mange langs kysten, sa Sylvi Listhaug fra FrP.




ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

Scuba Schools International tilbyr kurs fra begynnernivå til instruktør. De har også et bredt utvalg av emnekurs og videregående kurs som rebreatherdykking og extended range. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr SSI-kurs.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Ta PADI Open Water i Halden

    Hvis vil begynne å dykke, så er det første skrittet å ta et PADI Open Water grunnkurs. Hos Halden Dykkersenter kan du lære å nyte verden under vann neste uke!

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Gratis grunnkurs i fridykking

    Vil du begynne med fridykking, men har ikke fått tatt kurs? Kanskje du har kjøpt en utstyrspakke? Nå kan du lære det viktigste og få svar på dine spørsmål hos Frivannsliv.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS