Fiskeridirektoratet

Ansatte trakasseres: - Kan bli politianmeldt

Mange reagerte i sinne etter at Fiskeridirektoratet valgte å avlive hvalrossen Freya - det får de ansatte i direktoratet kjenne på kroppen.

AVLIVET: Hvalrossen Freya ble natt til søndag avlivet på Kadettangen. Det har mange reagert på. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
AVLIVET: Hvalrossen Freya ble natt til søndag avlivet på Kadettangen. Det har mange reagert på. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sist søndag ble det kjent at Fiskeridirektoratet hadde gjennomført en kontrollert aksjon der hvalrossen Freya ble avlivet.

«Vi kom fram til at menneskers liv og helse kunne komme i fare» skrev fiskeridirektør Frank Bakke-Jensen i en pressemelding. Det bundet i at publikum ikke fulgte anbefalingene fra myndighetene om å holde avstand til det store dyret.

I ettertid har det haglet med reaksjoner.

NRK har blant annet omtalt at Bakke-Jensen og hans kone Hilde Sjurelv har mottatt drapstrusler fra hele verden etter at offentligheten fikk vite at Freya ikke lenger svømte rundt i norske farvann.

Nå har Fiskeridirektoratet valgt å stenge kommentarfeltet på Instagram-kontoen sin, som følge av de sterke reaksjonene som har kommet i etterkant av Freyas avlivning.

- Hovedårsaken til å midlertidig stenge kommentarfeltet er at det kommer mange, også stygge kommentarer, som ikke har noe å gjøre med den melding som er lagt ut. En del legger inn kommentarer helt uavhengig av hva innlegget i utgangspunktet handler om, skriver kommunikasjonsdirektør i Fiskeridirektoratet, Anette Aase, i en e-post til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.