Får nytt klubbhus på bryggekanten

Indre Oslofjord Undervannsklubb er i ferd med å realisere drømmen om eget klubbhus. På onsdag ble brakkene heist på plass på kaia på Nesoddtangen.

Her heises brakkene på plass. Video: Lars Dalen/Facebook

KLUBBNYTTFår nytt klubbhus på bryggekanten

Indre Oslofjord Undervannsklubb er i ferd med å realisere drømmen om eget klubbhus. På onsdag ble brakkene heist på plass på kaia på Nesoddtangen.

  3. juli 2020
Klubbhuset er et samarbeidsprosjekt mellom Nesodden Kajakklubb, Indre Oslofjord undervannsklubb og Marinreparatørene. De har fått lov til å disponere den gamle kollektivbrygga på Nesoddtangen.

Den 25. juni ble grunnsvillen lagt, og dermed var tre års venting over. På onsdag ble brakkene heist på plass, og snart kan klubbene begynne å tenke på innredning av lokalene.

Klubbhus

Det er ikke noe å si på utsikten fra det nye klubbhuset på Nesoddtangen. Foto: Lars Dalen/Facebook


Kommunen gav dispensasjon

Nesodden kommune gav i desember 2019 midlertidig dispensasjon fra loven om byggeforbud i strandsonen, og klubbene fikk dermed lov til å plassere brakkene på brygga. Dispensasjonen gjelder i fem år.

Klubbhuset får et romslig oppholdsrom og takterrasse i andre etasje, samt et møterom og kontor for Marinreparatørene. I første etasje får hver av klubbene lagerplass, og det blir felles WC, skifterom og skyllesone ved en egen våtinngang. Kompressoren har fått plass ved siden av verkstedet.

KlubbhusKlubbhus

Slik skal det nye klubbhuset se ut når alt er ferdig. Foto: Lars Dalen/Facebook


Krever mye dugnadsinnsats

– Det er mye som står igjen før dette blir et fullt fungerende klubbhus. Vi har masse flott inventar, men skal vi komme i mål kreves det mye dugnadsarbeid, skriver Lars Dalen på Facebook.

Han forteller at det blir pause i arbeidet i juli og august, og oppfordrer medlemmene til å melde seg for å bli med på dugnad for å ferdigstille klubblokalene i september.Hummerfredningsområde

Rett utenfor det nye klubbhuset ligger det første hummerfredningsområdet i Indre Oslofjord, og Marinreparatørene har fått tillatelse av kommunen til å utplassere ut kunstige rev og hummerhus på havbunnen.

Det betyr at det nye klubbhuset også vil by på en spennende dykkeplass der man kan observere dyrelivet på nært hold og se hvordan miljøtiltakene fungerer.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • Bli en bedre dykker hos Nemo i Bergen

  Rescue Diver er kanskje det viktigste kurset på PADI-stigen, og lærer deg førstehjelp og hvordan skal håndtere en ulykke. Nå har du sjansen til å bli en tryggere dykker i Bergen.

ANNONSE:

ANNONSE

ANNONSE

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS