Bli kjent med styret i grottedykkerforbundet

Årsmøtet i Norsk Grottedykkerforbund (NGDF) valgte nylig nytt styre, og her får du sjansen til å bli litt bedre kjent med de forskjellige styremedlemmene.

Bli kjent med styret i grottedykkerforbundet
Ane Mengshoel og Morten Dyrstad. Foto: Jon Ottar Runde

GROTTEDYKKINGBli kjent med styret i grottedykkerforbundet

Årsmøtet i Norsk Grottedykkerforbund (NGDF) valgte nylig nytt styre, og her får du sjansen til å bli litt bedre kjent med de forskjellige styremedlemmene.

  23. mai 2020
  Av Eirik Kjos, valgkomiteen i Norsk Grottedykkerforbund
Grottedykking er noe av det mest spennende man kan gjøre under vann, og denne formen for dykking blir stadig mer populær. Norge har mange flotte grotter som samler grottedykkere fra hele Europa.

De som driver med grottedykking har organisert seg i Norsk Grottedykkerforbund (NGDF), som ble stiftet 12. september 2006. Forbundet jobber for sikker og miljøskapende grottedykking.

Styret i Norsk Grottedykkerforbund 2020/21:


Ane Mengshoel, styreleder

Ane er den drivende kraften i styret, og er aktiv på alle fronter både sent og tidlig. Hun er også en svært ivrig grottedykker med lang erfaring, og dykker like gjerne i Plura som i grotter i Russland eller Finland.


Mikkel Stokke, nestleder

Mikkel er avdelingleder på Fue.no/Hansen Protection og har dykking både som yrke og hobby. Han dykker CCR, sidemount og grotter, og er i tillegg er han en ivrig og dyktig undervannsfotograf som i år også sitter i juryen i NM i UV-foto.


Jon Ottar Runde, sikkerhetsleder

Jon Ottar er it-konsulent med eget selskap, og lang og variert dykkeerfaring. Hans siste eventyr var et sidemount CCR-kurs i Florida, og han har de siste årene pendlet mellom Spania og Norge.


Nina Elise Frogg, styremedlem

Nina Elise er marinbiolog og jobber med lakselus, teknologi og vaksiner. Ninas siste grotteeventyr var i noen gruver på Bømlo og en tur til Florida for å ta Cave 2 før jul. Grottedykkingen i Spania i påsken måtte dessverre utgå på grunn av korona.


Morten Sætrang Håkonsen, styremedlem

Morten er energimontør i Bane Nor, dykke- og fridykkerinstruktør på Oslofjorden Dykkersenter og dykker gjerne CCR. Han er også en habil undervannsfotograf og er kjent for sitt notorisk godt humør.


Annika Persson, styremedlem

Annika tok gjenvalg for 1 år for å erstatte et styremedlem som ønsket å gå av før tiden. Annika jobber fulltid som GUE-instruktør med hele verden som arena. I tillegg er hun er svært ivrig svømmer og undervannsfotograf.


Robert Staven, styremedlem

Robert tok også gjenvalg for 1 år av samme grunn som Annika. Han er opptatt av utforskning av grotter og å finne nye vannfyllte hull i bakken. Han er også den som har lengst fartstid i styret i NGDF og representerer derfor kontinuitet.


Finn Jarle Mathisen, revisor

Tittelen i styret passer godt, siden Finn Jarle jobber som statsautorisert revisor til daglig. Økonomistyringen er dermed i de beste hender, i hvert fall så lenge han ikke befinner seg under jorda. Når katten er borte...

Se video fra Litjågå i Nordland:Video: Mikkel Stokke/Vimeo


Hvis du vil begynne med grottedykking finner du dykkesentre som holder kurs i Dykkings bransjeregister. Du kan også kontakte Norsk Grottedykkerforbund.Bildene i saken er hentet fra de respektive styremedlemmenes offentlige Facebook-profiler.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • Bli en bedre dykker hos Nemo i Bergen

  Rescue Diver er kanskje det viktigste kurset på PADI-stigen, og lærer deg førstehjelp og hvordan skal håndtere en ulykke. Nå har du sjansen til å bli en tryggere dykker i Bergen.

ANNONSE:

ANNONSE

ANNONSE

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS