Funnet omkommet etter dykkerulykke
Den 19 år gamle mannen som var savnet etter en dykkerulykke i nærheten av Vadsø i går har blitt funnet på havbunnen. Politiet jobber nå med å hente ham opp.
Funnet omkommet etter dykkerulykke
Ulykken skjedde ved Skallnes nordøst for Vadsø. Kart: Google Maps.
DYKKERULYKKE

Funnet omkommet etter dykkerulykke
Den 19 år gamle mannen som var savnet etter en dykkerulykke i nærheten av Vadsø i går har blitt funnet på havbunnen. Politiet jobber nå med å hente ham opp.
  17. januar 2021
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
– Vi kan bekrefte at det er gjort et funn på 40 meters dyp. Vi jobber nå med å hente opp avdøde, sier operasjonsleder ved Finnmark politidistrikt, Ann Rigmor Søderholm til NRK.

Det var et dykkerfirma fra Kirkenes som lokaliserte den savnede dykkeren ved hjelp av et undervannskamera en drøy kilometer fra land. De pårørende er varslet.

– Sammen med politiet har også Røde Kors deltatt i søket. I tillegg har flere frivillige meldt seg for å lete, både på land og på sjøen, sier Søderholm til iFinnmark.no.


Dykkekameraten, en mann i begynnelsen av 20-årene, ble fraktet til UNN i Tromsø etter ulykken. Søndag morgen opplyser pressevakt Solveig Jacobsen ved sykehuset til iFinnmark.no. at tilstanden hans er stabil.

Etter det Dykking erfarer skal de to kameratene ha dykket fra en mindre båt for å lete etter en teine. De skal ha vært på omtrent 35 meters dyp da den ene av dem fikk problemer.

LES OGSÅ
Savnet dykker antatt omkommet


Omfattende redningsaksjon


Da kameraten kom til overflaten var den forulykkede ikke å se. Han kom seg ombord i båten og fikk varslet AMK. Hovedredningssentralen mottok melding om ulykken klokken 13:17 lørdag, og en større redningsoperasjon ble satt i gang.

Til tross for overflatesøk med helikopter og dykkere i vannet, var ikke redningsmannskapene i stand til å finne den forulykkede i går. Mørke og dårlig sikt gjorde søket vanskelig.

Frivilligsentralen i Vadsø



Tragisk ulykke


Det har foreløpig ikke fremkommet opplysninger om hva som var årsak til den tragiske ulykken eller hvorfor den forulykkede 19-åringen fikk problemer på dykket.

Vadsø kommune mobiliserte i går kveld et kriseteam og åpnet frivilligsentralen som samlingssted for de som ønsket å ha noen å snakke med.

– Vi vil vise varme og omtanke i den tragiske ulykken i går og åpner 17:00 i dag. Vi ønsker ungdommen velkommen! Vi har fått masse roser, tulipaner og frukt som vi deler gratis ut, skriver de på sin Facebook-gruppe.

Våre tanker går til de pårørende.


ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

Scuba Schools International tilbyr kurs fra begynnernivå til instruktør. De har også et bredt utvalg av emnekurs og videregående kurs som rebreatherdykking og extended range. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr SSI-kurs.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Gratis webinar for rustne dykkere

    Er det lenge siden du var i vannet? Er du litt usikker på teorien? Da bør du melde deg på Frivannslivs gratis oppfriskningskurs for deg som dykker med flasker på ryggen.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Rabatt på O2, helium og argon

    Norges Dykkeforbunds avtale med Nippon Gases gir medlemsklubbene og dykkeskoler med avtale rabatt på pustegasser og leie av flasker.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS