Blåskjell: Grønt over nesten hele landet

Hvis du er på utkikk etter et deilig sommermåltid med dampede blåskjell, hvitløk og persille kan du sanke skjellene selv over nesten hele landet denne uken.

Blåskjell: Grønt over nesten hele landet
Foto: Pallbo, Wikipedia

BLÅSKJELLVARSEL

GOURMET



Blåskjell: Grønt over nesten hele landet

Hvis du er på utkikk etter et deilig sommermåltid med dampede blåskjell, hvitløk og persille kan du sanke skjellene selv over nesten hele landet denne uken.

  27. juli 2020
I sør og vest viser blåskjellvarselet rødt bare et par steder – i Oslo (målested på Vollen) og i Sunnhordland og Haugeland (målested på Trettøy i Sveio). Sør for Drøbak og rundt hele Sørlandet er varselet grønt.

I Midt-norge er det bare målestedet Straumen i Rissa (Innherred og Fosen) som er rødt, så man bør holde seg unna blåskjell i Trondheimsfjorden og området rundt Brekstad sør til Hitra.

Lenger nord i landet er varslene også overveiende grønne, med unntak av området ved Leirfjorden på Helgelandskysten. Det er ikke gitt noe råd for Troms.

Mattilsynet offentliggjør nytt blåskjellvarsel hver fredag, og det anbefales at man alltid sjekker dette før man sanker skjell – du finner varselet her.



Gytesesongen er over og kvaliteten på skjellene bedre frem mot høsten, ifølge nettsiden Sesongkalender.no. Illustrasjon: Stein Mortensen


Gytetiden er over

Blåskjellene gyter i april og mai i sør og en måneds tid senere i nord, når vanntemperaturen er 10–12ºC. I denne prioden er det lite mat i skjellene, skriver nettstedet Smak av Kysten.

Her er noen linker for deg som vil vite mer om skjell:



Velger du å kjøpe et nett med blåskjell på butikken er det greit å vite at disse naturligvis alltid er sjekket for algegifter og kan spises uten risiko. Bon appétit!


ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Hold varmen når du dykker

    Det er fortsatt vinterkaldt i sjøen og viktig å sørge for å holde seg skikkelig varm. Det kan du gjøre med Santi elektriske varmesystemer fra Fue.no.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • GPS AS holder kurs i trykkprøving

    Trykkprøving av dykkeflasker er helt nødvendig og skal gjøres med faste intervaller. Nå kan du lære hvordan det gjøres hos Gass og Pusteservice i Drøbak.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS