Oppgradering fra Nikon skal gi bedre video

Nikon har lansert en dedikert LUT (oppslagstabell) for N-Log-videografi, som er en funksjon i Z6 og Z7-kameraene. Senere i år kommer støtte for RAW videoutgang direkte fra kameraene.

UNDERVANNSFOTOOppgradering fra Nikon skal gi bedre video

Nikon har lansert en dedikert LUT (oppslagstabell) for N-Log-videografi, som er en funksjon i Z6 og Z7-kameraene. Senere i år kommer støtte for RAW videoutgang direkte fra kameraene.

  29. august 2019
Den dedikerte LUT-tabellen for Nikons N-Log er kompatibel med Rec. 709-fargerom og er tilgjengelig i flere versjoner slik at brukerne enkelt kan legge til forskjellige uttrykk. Det lanseres også en 3D LUT som gjør det mulig å justere lysstyrke, metning og fargenyanse, i tillegg til RGB-farger, skriver Nikon i en pressemelding.

En LUT (Look Up Table) er et forvalg av RGB-fargeverdier, som brukes til å endre utseendet til videoopptak ved fargegradering under etterproduksjonen.

N-Log HDMI-utgangsopptaket for Z6 og Z7 er optimalisert for 10-bit opptak, som får frem bildebrikkens fulle dynamiske område. Den registrerer mye graderingsinformasjon i høylys og skygger for å gi mer fleksibel fargegradering.

Støtte for RAW videoutgang kommer senere i år

Firmwareoppgraderingen som skal lanseres senere i år vil legge til rette for innspilling i Apples ProRes RAW-videoformat på Ninja V 4K HDR-skjermen/opptakeren laget av ATOMOS.

Nikon Z6 og Z7 blir de første forbrukerkameraene som offisielt støtter RAW-videoutgang, noe som foreløpig bare er tilgjengelig på profesjonelle filmkameraer. Ved å gjøre etterproduksjonen mer fleksibel får Nikons speilløse kameraer samme muligheter som profesjonelle filmkameraer. Dette gjør Z6 og Z7 til et rimelig alternativ for fullskala filmproduksjon, skriver Nikon.

RAW-videoutgangfunksjonen vil kreve en oppgradering som må utføres på et Nikon servicesenter. Man må betale for denne oppgraderingen, men selve firmwaren vil være kostnadsfri, fremgår det av pressemeldingen.


ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PSS tilbyr utdanning fra grunnkurs til instruktør, og har kategorier for profesjonelle dykkere - fridykking, sportsdykking, teknisk dykking og førstehjelp/redning. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr PSS-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Bli en bedre dykker hos Nemo i Bergen

  Rescue Diver er kanskje det viktigste kurset på PADI-stigen, og lærer deg førstehjelp og hvordan skal håndtere en ulykke. Nå har du sjansen til å bli en tryggere dykker i Bergen.

ANNONSE:

ANNONSE

ANNONSE

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS